Drukkers ElbaPers

ElbaPers

Ellen-Baptist-aan-het-werk-in-haar-grafisch-atelier

De sensuele geur van vers hout en inkt, het fascinerende steekspel met plank en guts. Het blanke papier en de opwinding van de eerste druk. Wat kan er mooier zijn dan grafiek?

Spannend is het om de guts in het maagdelijke hout te steken. Maar ook om de etsnaald in de plaat te zetten of de eerste regel lood op de pers. Wat mij zo aantrekt in de druktechnieken is de omtrekkende beweging, het uitstel, het voorzichtig optillen van het papier en dan de druk bekijken: is het wat of is het niks?

Zowel papier scheppen, het zetten van teksten, het maken van houtsneden of het drukken op de etspers, geven mij rust én opwinding om wat komen gaat.

Drukken en schilderen zijn in mijn leven altijd hand in hand gegaan. Altijd was er een verlangen teken en taal samen te voegen. Vanaf 1989, dankzij de aanschaf van een Korrex proefpers en het ruim verwerven van loden en houten letters, kon ik mijn droom verwezenlijken. Enkele boeken en vele prenten zijn op die manier ontstaan.

Naast het grafische werk schilder ik en geef ik cursussen en workshops in diverse technieken.

Met een zekere regelmaat exposeer ik in binnen- en buitenland.

Tot mijn plezier mocht ik in 2005 een grafiekprijs ontvangen tijdens de Salon van de Société des Artistes Français in het Grand Palais te Parijs.

In de zomer ben ik voor zon en inspiratie in Portugal. Pers, letters en inkt neem ik mee!

ElbaPers

Grafisch atelier & Kunstwerkplaats Lingemin Huissen

Atelier:

Conventstraat 2

6851 BN Huissen

Hoe Jansje een grote meid werd

Tis lente

Berichten per e-mail