Peter van Ginkel

Dennenlaan 28
1161 CR Zwanenburg
020 407 44 07
zwanenburg@petervanginkel.nl
www.petervanginkel.nl

Peter van Ginkel is al jarenlang de betrouwbare partner van kunstenaars in het leveren van kwalitatief hoogstaande kunstenaarsbenodigdheden.

De geschiedenis van Peter van Ginkel gaat terug naar een winkel in Arnhem waar door de vader van Peter etspersen gebouwd werden. Toen de vader van Peter overleed legde Peter zijn baan als banketbakker neer en nam hij de zaak over. Langzaam aan werden er steeds meer kunstenaarsmaterialen in de winkel verkocht en kwamen er winkels in Amsterdam en Utrecht bij. In 1994 besloot Peter de zaak te verkopen aan Toon Kraan, die altijd al kunstenaarsmaterialen verkocht met Gosman & Kraan B.V. In 2000 hebben Jerry en Mirjam Kraan, de kinderen van Toon, de zaak overgenomen en zij hebben Peter van Ginkel uit laten groeien tot één van de belangrijkste spelers in de markt.

Peter van Ginkel heeft vandaag de dag filialen in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Utrecht en Maastricht, een afhaalcentrum in Zwanenburg en een webshop waarin iedereen op elk gewenst moment zijn materialen kan bestellen. Kennis, kwaliteit, jarenlange ervaring en de persoonlijke band die wij met onze klantenkring hebben maken van Peter van Ginkel uw ideale partner voor al uw kunstenaarsmaterialen.

5 gedachten over “Peter van Ginkel”

 1. Kan iemand mij helpen aan het contact van de bovenstaand beschreven Harry Struik? Ik heb een vraag omtrent een lithopers die hij ooit bij mij geïnstallerd heeft.

  Beantwoorden
  • Is er dan ergens iemand die bekend is met de persen van Van Ginkel; het gaat om de tijdklok in de schakelkast, die ofschoon niet in gebruik, toch blijft werken en de pers te vroeg laat stoppen.
   Konkreet is mijn vraag: hoe schakel ik de tijdklok uit (definitief)

 2. Inmiddels is het alweer enige tijd geleden dat Gerstaecker Peter van Ginkel heeft overgenomen. (samenwerking noemden ze het in het begin…)

  Helaas, helaas.
  Toen ik vorige week in de Steenstraat in Arnhem een tube PvG etsinkt wilde kopen bleek het niet (meer?) op voorraad te zijn.
  Dame adviseerde mij om het online bij de Gerstaecker webshop te kopen.

  Tja, om een lang verhaal kort te maken: Het hele PvG assortiment is er netjes uitgewerkt, op de penselen en papier na. Als drukker heb je er niets meer aan.
  Einde van een tijdperk.

  Beantwoorden
 3. Peter, noch zijn vader, hebben zelf nooit etspersen gebouwd, die werden vervaardigd door Harry Struik. Peter heeft zich voornamelijk beziggehouden met (vooral in de begin tijd) etsmaterialen, inkten en verf. In de Vijfzinnenstraat in Arnhem verkocht hij zijn materialen.
  Ook papier had zijn voorkeur. Zo heb ik het Mulberrypapier, dat hij bij een familiebedrijf in Thailand ontdekte, getest, en een grote kleurets in drie drukgangen op 60 grams mulberrypapier afgedrukt.

  Na verhuizing naar de Nieuwe kade in Arnhem, werd het assortiment vergroot en werd ook het etspersen -assortiment breder.
  Na overname door Gossman en Kraan, wilde Kraan niets te maken hebben met Harry Struik, die ruim 15 jaar de etspersen, en lithopersen, bouwde en ontwikkelde.
  Daardoor ontbrak het bij G&K aan know-how en belde Piet Clement Harry Struik om technisch advies, die Bij G&K ontbrak. Inmiddels maken ze bij Gossman geen etspersen meer.
  Het ets- en lithoassortiment is dramatisch gedaald, maar papieraanbod is nog ruim aanwezig.
  Wat de samenwerking met Gerstaeker gaat betekenen is afwachten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie