Nieuws

Redactie
redactie@drukwerkindemarge.org

15 augustus 2022

22 en 23 oktober: Drukkunstbeurs in Amersfoort

Drukwerk in de Marge organiseert op 22 en 23 oktober de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaars­benodigdheden te koop. Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs.

Van 1999 tot en met 2021 organiseerde Drukwerk in de Marge de Boekkunstbeurs in Leiden, samen met de Stichting Handboekbinden. Aan die samenwerking is dit jaar een einde gekomen en voortaan zullen beide stichtingen hun eigen beurs organiseren. Onder de naam Drukkunstbeurs heeft Drukwerk in de Marge een locatie gevonden in de Prodentfabriek in Amersfoort op het terrein van De Nieuwe Stad, een culturele broedplaats met veel horeca en creativiteit, op loopafstand van station Amersfoort Centraal en het stadscentrum. Ook Kunsthal KAdE is dichtbij, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, architectuur, vormgeving en design.

De Drukkunstbeurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
De toegang is gratis!

Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort

www.drukkunstbeurs.nl

4 gedachten over “22 en 23 oktober: Drukkunstbeurs in Amersfoort”

  1. Heel jammer dat de gezamenlijke beurs van Drukwerk in de Marge en de Stichting Handboekbinden in Leiden ophoudt. Nu moeten we tweemaal reizen…. Of een beurs overslaan…

    Beantwoorden
  2. Een glimlach van oor tot oor die schitterend witte tanden laat zien, zou een treffend vignet/logo zijn bij dit goede nieuws!

    Ik wens organisatie en deelnemers inspiratie en voldoening.

    Beantwoorden

Plaats een reactie