Nieuws

De Grafiekdrukkerij
info@grafiekdrukkerij.nl
0615568008

1 september 2021

Angels of Amsterdam – bibliofiele uitgave

De prints in de kunstenaarspublicatie Angels of Amsterdam zijn ontwikkeld bij de gelijknamige virtual-reality-ervaring (Anna Abrahams & Avinash Changa, 2021) en gemaakt door Coos Dieters. Angels of Amsterdam is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van vier 17e-eeuwse jonge vrouwen: Maritgen Jans, Juliana, Elsje Christiaens en Soete Cut. Ze waren vier strijdlustige engelen voor wie het goud van de Gouden Eeuw onbereikbaar was. Ieder van hen nam, tegen de stroom van de geschiedenis in, haar lot in eigen handen.

De box, die hoort bij de VR-ervaring Angels of Amsterdam, is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 30 exemplaren.
• link naar de VR-ervaring Angels of Amsterdam
• twee geïllustreerde brochures geschreven door Anna Abrahams
• vier prints van de hoofdpersonen
• een papieren aankleedpop van protagonist Maritgen Jans

Engelen van Amsterdam gaat over het zeventiende-eeuwse Amsterdam en de strijd voor vrouwenrechten. Het VR-project is officieel geselecteerd voor de VR-competitie van het filmfestival van Venetië 2021 (van 1 tot 11 september te zien), en is genomineerd voor het Gouden Kalf Digitale Cultuur van het Neederlands Filmfestval Utrecht. Zie: eyefilm.nl/xtended.

De prijs van deze gesigneerde box is 250 euro en is te bestellen via: dutchmuseumgiftshop.nl/product/angels-of-amsterdam-publication/
of in de winkel van EYE.

Plaats een reactie