Nieuws

Henk Gianotten
hgianotten@gmail.com
0356012206

24 oktober 2022

Bedankt

Ik wil de organisatoren van de Drukkunstbeurs in Amersfoort hartelijk danken voor het (in mijn ogen) grootse evenement. Een bijzondere locatie, interessante stands, leuke producten, workshops en demonstraties én veel volk. Voor een oude knar als ik is het bovendien erg leuk om weer veel oude bekenden te kunnen ontmoeten. Er waren interessante gesprekken met typografen en typofielen uit ons land maar ook uit België, Duitsland en zelfs Hong Kong. Met een tas vol leuke dingen ging ik huiswaarts.

Bij de stand van de GWA kocht ik een interessante poster waar gerefereerd wordt naar de activiteiten van de drukkende opa. In mijn geval waren het zelfs 2 opa’s. Opa Henk Gianotten had destijds een handelsdrukkerij in Tilburg en wijlen opa Willem Oltheten had de krantendrukkerij van het Nieuwsblad van het Zuiden uit dezelfde stad Tilburg. Op zo’n middag met loden en vooral veel houten letters helpt de poster van de GWA om weer intensief aan het grafische verleden te kunnen denken. Ik bedank het bestuur en alle deelnemers graag voor deze bijzondere bijeenkomst.

6 gedachten over “Bedankt”

  1. Beste Henk, fijn dat je het zo naar je zin had maar kom ook eens naar Den Haag, met een aantal vrijwilligers zijn we iedere zondag van 11 – 16.30 uur op de drukzolder van Het Museum van het Boek (voor jou nog Meermanno) bezig met de bezoekers iets te vertellen, en laten doen, over het loden grafische vak, iets zetten en zelf drukken op de Korrex proefpers. 13 november 2022 ben ik samen met Albert Wulffers weer present. Kom naar de Prinsessegracht 30 Den Haag, de trams stoppen bijna voor de deur. Natuurlijk zijn andere grafische luitjes iedere zondagmiddag welkom.

    Beantwoorden
  2. Jammer dat ik er niet kon zijn, maar wellicht op de boekkunstbeurs in Leiden toch weer even papier, lijm en drukinktgeur opsnuiven.
    De tekst heb ik opgeslagen voor mijn kleinzoon 😉

    Beantwoorden
    • Het is nu de Boekambachtbeurs geworden en of er nog de geur van drukinkt hangt dat is nog te bezien…

Plaats een reactie