Nieuws

Rosa van de Griendt
rosavandegriendt@gmail.com
0616007379

23 februari 2024

Boekdrukatelier het Y ter overname

Aan de Van Diemenkade in Werkgebouw het Veem in Amsterdam komt vanaf 1 mei een ambachtelijk boekdrukatelier vrij. De werkplaats bevindt zich in het souterrain van het gebouw. Vanuit de werkplaats kijk je uit over het IJ. We zoeken één of meerdere boekdrukkers die de werkplaats kunnen overnemen.

Drukpersen:
Eickhoff cilinderpers
Glöckner-Mercedes cilinderpers
merkloze degelpers
British Thompson degelpers
Johannisberger
Klischograaf (merk Hell), heeft een reparatie nodig.

Verder is de werkplaats van alle benodigdheden voorzien voor het maken van drukwerk, waaronder snijmachines, een groot aantal kasten met loden en houten letters en ornamenten van verscheidene lettertypes, papier en inkt.

Oppervlakte: 69 m2
Kale huurprijs: € 392
Overname boedel en kosten in overleg.
Voor informatie of bezichtiging bel Rosa van de Griendt op 0616007379.

Wil je in aanmerking komen voor deze werkruimte, stuur dan uiterlijk 13 maart 2024 een brief (PDF, maximaal 500 woorden) naar: nieuwkomers@veem.nl. Daarin graag uitleg wat je doet, waarom deze ruimte daar noodzakelijk voor is en waarom je goed zou passen in Het Veem. Graag ook een portfolio toevoegen en eventueel een cv (PDF, maximaal 10 pagina’s, maximaal 20mb). Als je je wil aanmelden als collectief, geef dat dan duidelijk aan en vermeld alle namen, en voeg de portfolio’s samen in 1 PDF.

Uiterlijk een week na sluitingsdatum laat het Veem weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Het Veem
Werkgebouw Het Veem biedt werkruimte aan ondernemers die het ideële en het zakelijke willen combineren. In het voormalig pakhuis bevinden zich 76 bedrijfsruimtes die worden bevolkt door kunstenaars en kleinschalige bedrijven. De werkruimtes zijn verdeeld over vijf verdiepingen en divers van afmeting.

Werkgebouw Het Veem is een vereniging. Van oudsher is de onderlinge betrokkenheid tussen de gebruikers groot. De oorspronkelijke collectiviteit en de verscheidenheid aan bedrijvigheden leiden nog steeds tot wederzijdse dienstverlening én het uitwisselen van kennis en kunde.

Plaats een reactie