Nieuws

Redactie
redactie@drukwerkindemarge.org

18 april 2024

De toekomst van de Monotype Collection

Het Type Archive in Londen had een uitgebreide collectie materiaal van Stephenson Blake en de Monotype Corporation in beheer. Helaas moest het Type Archive een paar jaar geleden noodgedwongen de deuren sluiten. De collectie wordt nu beheerd door het Londense Science Museum en is opgeslagen in het National Collections Centre in de buurt van Swindon.

Het Science Museum is wettelijke verplicht ervoor te zorgen dat de collectie in goede staat blijft. Het museum onderzoekt momenteel hoe de toekomst van de verzameling het beste kan worden vormgegeven. Hoe kunnen nieuwe generaties de collectie gebruiken? Hoe kan het materiaal de creatieve praktijk inspireren of bijdragen aan onderwijs en onderzoek?

Men is op zoek naar gedachten, meningen en suggesties vanuit de internationale typografische gemeenschap. Iedereen wordt uitgenodigd een online enquĂȘte in te vullen:

www.cphc.org.uk/updates/2024/4/12/the-monotype-collection-the-next-chapter

Gebruik deze kans om mening te geven over de toekomst van deze zeer belangrijke collectie.

1 gedachte over “De toekomst van de Monotype Collection”

  1. Er is daar op het Type Archyve heel weinig gadaan, om jonge mensen de kennis en ervaring met alles bij te brengen. Zou dat nu nog kunnen lukken ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie