Nieuws

Miu de Vries
boxyourbook@stichting-handboekbinden.eu
0655158153

18 november 2020

Doe mee aan de wedstrijd ‘Box your Book’!

Box your Book, de nieuwe wedstrijd van de Stichting Handboekbinden!

Voor een van je lievelingsboeken een boekendoos ontwerpen. Deze keer dus geen boek in de hoofdrol, maar de speciale, door jou gemaakte, verpakking ervan. Leg je boek in de watten, ofwel, in een mooie doos.

Laat je bij het maken van de boekendoos inspireren door de vormgeving, het karakter en/of de inhoud van het boek. Voorwaarde is dat het een gekocht boek is, machinaal gebonden na 1880 en daarna niet herbonden of gerestaureerd. Hoewel er enkele beperkingen zijn, nodigt de wedstrijd Box Your Book uit om ‘out-of-the-box’ te denken. Zowel originaliteit en ontwerp als technische uitvoering worden door de deskundige jury beoordeeld. Hierbij staat de samenhang met het gekozen boek voorop.

Een wedstrijd, wie wint?
Er is in deze wedstrijd geen 1ste, 2de of 3de prijs te behalen. De 50 best beoordeelde werken zullen worden genomineerd en opgenomen in de expositie die op meerdere plaatsen in Nederland en hopelijk België te zien zal zijn. Alle inzendingen worden opgenomen in een bijzonder vormgegeven catalogus.
Wij nodigen hierbij iedereen, beginner of gevorderde, uit om mee te doen aan deze unieke wedstrijd. Ontwerp en maak een geheel eigen doos voor je favoriete roman, dichtbundel of kinderboek… Box Your Book!

De wedstrijd in het kort:
– Inschrijven via de site: tot uiterlijk 31 december 2020
– Inleveren doos: uiterlijk 1 april 2021
– Inschrijfgeld: € 40,-

Voor meer informatie en inschrijven, zie: stichting-handboekbinden.eu/boxyourbook

Plaats een reactie