Nieuws

Willem Boersma
wbboekdrukkunst@gmail.com

18 april 2023

Drukkerijmuseum in Meppel sluit per 1 juni de deuren

Dat is tenminste het voornemen van het bestuur van het museum, tenzij de gemeente Meppel nog met extra geld komt. Het bestuur van het museum ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen omdat zij de fors gestegen kosten niet meer kunnen dragen.

Volgens het KVGO is het essentieel dat het Drukkerijmuseum in Meppel haar deuren open kan houden. De brancheorganisatie voor de grafische sector doet deze oproep naar aanleiding van de berichtgeving dat de gemeente Meppel niet wil tussenkomen in de gestegen kosten van het museum. Hierdoor dreigt het museum per 1 juni de deuren definitief te sluiten. Een aderlating voor het cultureel erfgoed van de grafische sector. Het KVGO roept dan ook op om samen naar een oplossing te zoeken.

Klik even op onderstaande link voor meer info:

kvgo.nl/drukkerijmuseum-meppel-essentieel-voor-in-stand-houden-cultureel-erfgoed-grafische-sector/

10 gedachten over “Drukkerijmuseum in Meppel sluit per 1 juni de deuren”

 1. Dit is onbegrijpelijk. Zeer onlangs ben ik als collega nog geweest. De bezoekers in mijn Historische Boekdrukkerijmuseum De Arend in Doesburg raad ik ook steevast aan om naar Meppel te gaan. Ik vind het ook jammer dat wij de inbreng uit Meppel gaan missen in ons collectief overleg van de grafische musea in ons land. Soms valt er wel eens een drukkerij uit door gebrek aan menskracht/vakmanschap, maar dit is toch ongehoord. Meppel doe je best en behoudt dit voor het nageslacht. Willem veel sterkte.

  Beantwoorden
 2. Meppel er Courant: Gemeente Meppel wil met financieel actieplan weer wat vet op de botten krijgen
  De financiële situatie van Meppel is zorgelijk. Met een actieplan probeert wethouder Klaas de Vries de gemeente weer wat vet op de botten te bezorgen.

  Beantwoorden
 3. Enige tijd geleden nog geweest, schitterend museum met hele mooie machines en bevlogen vrijwilligers. Zou toch heel erg jammer zijn als dit moet gaan verdwijnen.
  Petitie ondertekend!

  Beantwoorden

Plaats een reactie