Nieuws

Peterpaul Kloosterman
peterpaul@drukkerswerkplaats.nl

3 december 2023

Drukkerswerkplaats Gouda tweede bij Erfgoedvrijwilligersprijs 2023

De Drukkerswerkplaats Gouda is nummer twee geworden bij de publieksstemming Erfgoedvrijwilligersprijs 2023! Maar liefst 2500 stemmen hebben we gekregen. Een prachtig resultaat.

Winnaar werd Museumbrouwerij De Roos en nummer drie het Vertelgenootschap Apeldoorn. Kathleen Ferrier maakte als voorzitter van de jury deze eindscore bekend met mooie woorden voor de drie genomineerden. Alle medewerkers van onze Drukkerswerkplaats waren aanwezig evenals liefhebbers, oudgedienden, familie en vrienden. We waardeerden het zeer dat ook wethouder Cultuur en Erfgoed Thierry van Vugt bij de feestelijkheden in de Koninklijke Schouwburg aanwezig was.

Minister Robbert Dijkgraaf nam als enthousiast liefhebber van erfgoed en al de activiteiten daarmee verbonden, de taak over van de vers vertrokken staatssecretaris Gunay Uslu. Kathleen Ferrier en Robbert Dijkgraaf benadrukten in hun toespraken, het mooie en waardevolle van het genomineerde erfgoed ‘boek, bier, verhaal’. Ze waren vol lof over de inspanningen van de vrijwilligers.

Oprichter Peterpaul Kloosterman ontving na een kort interview, namens de medewerkers van de Drukkerswerkplaats uit handen van de minister een cheque van € 5.000.

Wat een bijzonder moment! We zijn enorm trots dat we deze prijs hebben gewonnen.

We danken je voor jouw stem!

3 gedachten over “Drukkerswerkplaats Gouda tweede bij Erfgoedvrijwilligersprijs 2023”

  1. Mooi zo👍 Gefeliciteerd en lekker doorgaan met het behouden en overbrengen van de beginselen van ons mooie erfgoed!

    Beantwoorden

Plaats een reactie