Nieuws

Grafiekplatform - iris van lavieren
vanlavieren@hotmail.com

20 september 2022

Expositie en catalogus De Prent – Sleutel voor eigentijdse grafiek

De Prent – Sleutel voor eigentijdse grafiek

Vanaf 9 september t/m 27 november is in Museum ’t Oude Slot te Veldhoven de expositie ‘De prent – Sleutel voor eigentijdse grafiek’ te zien. In samenwerkingsproject van het museum en het Grafiekplatform hebben 38 grafici zich als maker-kunstenaar in de prentencollectie van het museum verdiept, maakten een keus en creëerden daarop met diverse grafische technieken, nieuw grafisch werk. Het zeer verrassende resultaat is samen te zien met de door hen uitgekozen 17e – 19e-eeuwse prenten die als inspiratiebron dienden. Bij de expositie verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus met de geëxposeerde werken, prenten en achtergrondinformatie. Het bezoek mag bepalen welke graficus de publieksprijs verdient. In de expositieperiode zullen er tevens door grafici workshops worden gegeven.

38 deelnemende grafici
Er is werk van de volgende grafici te zien: Erni van Aerts, Hilda Boer, Etta Boerkoel, Bouwhuis, Wim van Broekhoven, Jan van Dijk, Hilly van Eerten, Jacomijn den Engelsen, Petra Fenijn, Peter Franssen, Jeanet Kingma, Maria Kapteijns, Marisa Keller, Maria Klerx, Olga van der Klooster, Hannah Kockx, Susanne de Kraker, Flip Lambalk, Iris van Lavieren, Josette Lenders, Lisetteh, Rolf Maas, Cisca Poldervaart, Marina Provatidou, Lydia Roelofsen, Sarah van Rossem, Leonie van Santvoort, Karin Schreppers, Francine Steegs, Sjoerd Tegelaers, Sophie Teunissen, Roos Marthe Thijsen, Helma Veugen, Nantsje Vonk, ML Wasiela, Angelique van Wesemael, Carole Witteveen, Mattijs Wolthaus en Titi Zaadnoordijk. Een jury van deskundigen op het gebied van grafiek, kunstgeschiedenis en erfgoed hebben bijgedragen aan de selectie van de geëxposeerde werken. De expositie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Het entreebewijs geeft zowel toegang tot deze expositie als het museum. Adres: Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 te Veldhoven. Reguliere openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur. Zie ook: www.museumoudeslot.nl

De catalogus (111 pagina’s, 24×17, full colour, ISBN 9789090364032) is te koop in het museum en via een email te bestellen. Stuur een e-mail naar info@grafiekplatform.nl en vermeld het gewenste aantal met uw adresgegevens.

U betaalt per catalogus € 20 inclusief verzendkosten binnen Nederland, € 25 inclusief verzendkosten buiten Nederland.
U maakt het bedrag over op rekeningnummer NL71INGB0000303904 t.n.v. Grafiekplatform onder vermelding van ‘catalogus De Prent – Sleutel voor eigentijdse grafiek’ plus het gewenste aantal. U ontvangt per omgaande een bevestiging met de mededeling dat de catalogus na betaling wordt toegestuurd.

Plaats een reactie