Nieuws

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam
sara@grafischewerkplaatsamsterdam.nl

21 juni 2024

Grafische Werkplaats Amsterdam wil nog 20 jaar door!

Beste mede-drukkers, GWA is jarig!
Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Wiek Molin en Martin Veltman het plan opvatten voor een werkplaats voor ambacht, erfgoed en educatie. Een plek voor drukpersen en letters, met als voornaamste doel: kennisoverdracht. Dat is gelukt, kunnen we wel zeggen. Twintig jaar later huist de stichting op een prachtige en bruisende plek in Amsterdam Noord, een plek waar we graag willen blijven!

Om dat mogelijk te maken zijn we op zoek naar hulp. Want de huisvesting in de monumentale scheepsbouwloods vergde de afgelopen jaren veel investeringen, waar GWA nu een beetje onder lijkt te gaan bezwijken. We bouwden een houten wand ter bescherming van de persen, en moeten nog het nodige aanpassen om alles warm, goed verlicht en brandveilig te krijgen. Pas dan kunnen we met een gerust hart de toekomst in. Help je mee? Op het platform van Voor de Kunst vind je onze crowdfundingcampagne. www.voordekunst.nl/projecten/16933-grafische-werkplaats-amsterdam-wil-door#donaties. Alle hulp is welkom!

Zin om de plek zelf te komen bekijken? Kom dan vooral op ons openingsfeest op donderdag 27 juni. Vanaf 19h00 start het circus met presentaties, muziek, drukken, loterij, press power lifting en een enorme rhino-lino die op het plein wordt afgedrukt. Laat weten of je komt, dan houden we een pers vrij. RSVP kan op sara@grafischewerkplaatsamsterdam.nl

Plaats een reactie