Nieuws

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam
bernet@grafischewerkplaatsamsterdam.nl

9 mei 2023

Grafische Werkplaats Amsterdam zoekt bestuursleden!

Want GWA groeit (bijna) harder dan het hebben kan. De werkplaats voor ambachtelijke grafische technieken bouwt aan een ambachtelijke hub op de NDSM werf in Amsterdam Noord, en kan daar meer hoofd, hart én handen bij gebruiken. Een uitbreiding van het 3-koppig bestuur tot 5 leden is daar een onderdeel van. We zoeken met name mensen met affiniteit met organisatie-ontwikkeling en/of duurzaam bouwen.

Over GWA
GWA is een stichting die sinds 2004 grafisch erfgoed beschermt door middel van kennisoverdracht en door het erfgoed op innovatieve manieren in werking te houden. De community bestaat uit vrijwilligers, vakdocenten, drukkers en andere liefhebbers van typografie(k). GWA biedt cursussen en workshops op het gebied van letterzetten, drukken, boekbinden, linoleumsnede, houtsnede en combinaties ervan. In 2021 is GWA verhuisd naar de NDSM werf in Amsterdam Noord: een nieuwe, zich snel ontwikkelende locatie. Vanaf 2023 krijgen we de mogelijkheid om deze werkplaats uit te bouwen tot een uniek ambachtelijk plein. Tegelijkertijd werkt GWA aan een professionaliseringslag om de groei in goede banen te leiden.

De functie
Het betreft een onbezoldigde functie. Er wordt bestuurd op hoofdlijnen, indien nodig verlenen bestuursleden hand- en spandiensten vanuit hun expertise. GWA is een kleine organisatie met korte lijnen en een informele structuur. De coördinator bepaalt de hoofdlijnen van de programmering en visie en legt verantwoording af aan het bestuur.

Het bestuur vergadert minimaal 6 keer per jaar. In verband met de zich snel opvolgende ontwikkelingen zijn er op dit moment meer bijeenkomsten.

Profielen
Het bestuur van GWA bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een algemeen lid, en wil uitbreiden naar 5 personen. Op dit moment zoeken we naar een voorzitter en een algemeen lid. Inhoudelijk is er enerzijds behoefte aan personen met expertise op het gebied van HRM (in verband met de in gang te zetten professionalisering) en anderzijds op het gebied van (duurzaam) bouwen.

Procedure
Meer weten? Interesse? Sollicitaties en vragen kunnen gericht aan de huidige voorzitter van het bestuur, Bernet Ragetli op bernet@grafischewerkplaatsamsterdam.nl.
De sluitdatum is 31 mei.
Gesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in de tweede week van juni.

1 gedachte over “Grafische Werkplaats Amsterdam zoekt bestuursleden!”

  1. we geven het graag verder ! toff dat men in het digitale tijdperk het handwerk en het haptisch bezig zijn zooooo naar waarde schat !

    Beantwoorden

Plaats een reactie