Nieuws

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam
contact@grafischewerkplaatsamsterdam.nl

7 november 2022

GWA Typografische Agenda 2023

As we speak: de GWA Typografische Agenda van 2023 ligt onder de Martini boekbindmachine van boekbinder Thekla Ahrens! Na een maand of zes ontwerpen, nadenken, discussiĆ«ren, en oja, eindeloos drukken….zijn we er bijna. Voor het derde jaar is de Johannisberg Stopcilinder maximaal ingezet, en ook dit keer zijn er 200 exemplaren uit voort gekomen. Acht katernen per agenda plus acht gekleurde tussenvellen vertellen samen het verhaal van experiment, technologie, ambacht en imperfectie.

De makers van deze editie, de gezellen van Meester Zoekt Gezel 2022, kozen nadrukkelijk voor een strakkere vormgeving dan de twee vorige jaren. Veel witruimte, smaakvolle kleurcombinaties, en een uitgebalanceerd verhaal waarin de verschillende stappen van het maakproces worden uitgelicht. Zo komt de 3D printer aan bod naast de loden letter, en een uitleg over het digitale font naast de houten letter. Aan de binnenzijde van het omslag verschijnt een mooie linoleumsnede van de stad Amsterdam. Wij zijn (nu al) trots!

De laatste loodjes komen de komende weken aan bod, in de vorm van het definitieve omslag, het lijmen van de genaaide blokken, en het snijden. Begin december kunnen we m dan presenteren, en uitleveren.

Let op! Contribuanten van Drukwerk in de Marge ontvangen een speciale linnen agenda-tas, voorzien van een logo van het favoriete woord van de ontwerpers: Col-la-tio-neer-blok-je. De term die alles samenbrengt!

Bestellen kan via de website; hier: grafischewerkplaatsamsterdam.nl/agenda-gwa/typografische-agenda-2023/ Vermeld in het bestelformulier dat u contribuant bent, dan zoeken wij dat vervolgens tot de bodem uit en sturen we een prachtig tassie mee. Al besteld? Jammer. Dan kom je gewoon een stuk taart bij ons eten. Welkom in de werkplaats!

2 gedachten over “GWA Typografische Agenda 2023”

Plaats een reactie