Nieuws

Redactie
redactie@drukwerkindemarge.org

7 juni 2020

Herma Steur 1926–2020

Na een lang leven en een kort ziekbed is Herma Steur afgelopen donderdag op 93-jarige leeftijd thuis overleden.

Herma was een zeer trouwe deelnemer aan onze Boekkunstbeurs, en zo voor veel van onze contribuanten een vertrouwd gezicht. Haar werk was net zo eigenzinnig en herkenbaar als Herma zelf.

In 2013 kreeg ze tijdens onze jaarvergadering de Puettmannprijs uitgereikt. Degenen die daarbij aanwezig waren zullen zich de opgetogen reactie van Herma levendig herinneren.

De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Bloemen zijn welkom, bezorging liefst op donderdagmiddag 11 juni.

Correspondentie:
Noordereinde 267
1243 JW ’s-Graveland

7 gedachten over “Herma Steur 1926–2020”

 1. Aaaaah…Herma Steur….mijn docente op de VL-VU
  Haar prachtige aquarellen van lathyrissen….een prachtig schilderij wat ik ooit van haar kocht, wilde ze graag weer terug in haar bezit.
  Zo ontmoette ik haar een paar jaar geleden weer.
  Lieve Herma Steur, je bent een inspiratie voor mij.
  Nog altijd.
  Xxxxc

  Beantwoorden
 2. Een icoon in/van de grafiekwereld is overleden.

  Ik ben blij dat ik vorig jaar nog een paar keer bij haar op bezoek ben geweest. Het waren geweldig fijne inspirerende gesprekken. Een voorbeeld voor mij en vele met mij.

  Ze was zeer in anderen en hun kunst geïnteresseerd. Ze was nieuwsgierig en vroeg door, wilde alles weten. Een kleurrijk mens.

  Ze was gefascineerd dat ik papier begroef en daar mijn werk mee maak. Toen ik bij haar langs ging liet ze mij een ets zien die zij had begraven in haar tuintje. Zulke dingen deed ze. Zij vond het resultaat niets. Ik zag er wel wat in.

  Ik wens Familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

  Beantwoorden
 3. Herma is bijzonder voor mij, hoewel ik haar alleen in haar nadagen heb gekend. In 2017 kocht ik in de Pieterskerk twee drukken van haar. Het jaar daarna herkende ze me en kreeg ik spontaan een klein tekeningetje van haar mee. Ook bezochten mijn man en ik de tentoonstelling in Hilversum.
  Op een korte tentoonstelling in het Rijksmuseum Twenthe tgv mijn 75e verjaardag, heb ik haar werk getoond. Op enig moment zal het ook de weg naar ‘mijn’ museum vinden, maar voorlopig houd ik het nog even bij me.
  Blij verrast was ik toen ik in haar levensloop over ontwikkelingen las die haar laten zien als een vrouw die haar tijd ver vooruit was en daar ook open over getuigde. Ik ben blij dat ik haar op de valreep van het leven nog heb ontmoet.

  Beantwoorden
 4. Herma zal een hele grote lege plek achterlaten, niet alleen in de Pieterskerk tijdens de Boek Kunst Beurs maar voor velen die haar en haar werk kende en waardeerde.
  De foto’s die ik van haar en haar werk afgelopen jaren maakte in Leiden printte ik uit en bracht die bij haar thuis wat ze heel erg fijn vond. En ik heb dat altijd met veel plezier gedaan.

  Beantwoorden
 5. Indrukwekkend en triest bericht. Heb haar tentoonstelling bezocht in Hilversum en nog kort daarvoor met haar gepraat over haar etspers.
  Ik heb goede herinneringen aan Herma en ook aan haar bijzondere werk dat meer was dan alleen letters.

  Ik ben blij dat ik haar heb gekend.

  Beantwoorden

Plaats een reactie