Nieuws In Memoriam – Ellen Baptist

Nieuws

Redactie
redactie@drukwerkindemarge.org

8 augustus 2019

In Memoriam – Ellen Baptist

In memoriam Ellen Baptist
5 juni 2019

Ons bereikte het bericht, dat Ellen Baptist enkele weken geleden overleden is. Ellen was elk jaar weer op de Beurs in Leiden te vinden met haar uitgaves en grafiek. Niet alleen in Leiden konden we haar werk bewonderen, ze was ook een geziene gast tijdens de internationale kunstmanifestatie ‘Huntenkunst’ in Ulft. Harrie Schenning, voorzitter van de stichting, plaatste een kort maar mooi ‘in memoriam’ op de website van de manifestatie. Met zijn toestemming plaatsen we deze tekst ook op onze website.

Op vrijdag 31 mei is op 74-jarige leeftijd Ellen Baptist overleden. Zij was een gewaardeerd, prettig en trouw deelneemster van Huntenkunst.

Haar werk – overwegend houtsneden – maakte indruk. Krachtige vormen en lijnen wisselen elkaar in haar voorstelling af.
Ook dit jaar zou ze deelnemen aan ons evenement, maar zij moest noodgedwongen afzeggen omdat haar gezondheid het niet meer toeliet. Zij voelde zich verbonden met onze manifestatie. Huntenkunst liet haar niet los.
Ondanks haar uiterst zwakke gezondheid kwam ze persoonlijk afscheid nemen. Nog geen week later bleek het een afscheid voor goed te zijn. Wij zijn blij haar te mogen leren kennen. Dankbaar zullen we aan haar blijven terug denken.
Namens het stichtingsbestuur wens ik haar familie en vrienden veel sterkte toe. Ook voor ons laat ze een lege plek achter. Wij zullen haar missen.

1 gedachte over “In Memoriam – Ellen Baptist”

  1. Ellen Baptist was jarenlang een bekende en trouwe aanwezige op MargeMarkten en BoekKunstBeurzen met haar opvallende werk. Toen ik een jaar of drie geleden haar atelier in Huissen bezocht werd ik weer getroffen door haar zo herkenbare werk. Maar ook was het duidelijk dat zij in slechte gezondheid was. Toch gaf ze zich vorig jaar nog op voor het ‘Vergeten Letters-project’: Ellen heeft haar werk niet kunnen afmaken. Ook wij zullen haar missen.
    Hans van Eijk, mede namens Jan Klerken

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.