Nieuws

Industriemuseum Gent
info@industriemuseum.be
09 323 65 00

23 juni 2020

Industriemuseum zoekt freelance workshopbegeleider(s) letterpress

Het Industriemuseum, gevestigd in de voormalige katoenspinnerij aan de Minnemeers in Gent, draagt als gastvrije belevingsplek en kwaliteitsvol expertisecentrum zorg voor de sporen van onze industriële geschiedenis. Het museum heeft drie permanente tentoonstellingen: de hoofdtentoonstelling ‘Over mensen en machines’, de drukkerijafdeling met de tentoonstelling ‘Drie eeuwen grafische industrie’ en de textielafdeling die in november 2020 zal heropenen.

Voor het publieksaanbod voor scholen en groepen werkt het Industriemuseum samen met een gedreven team van gidsen en workshopbegeleiders. Voor de versterking van dit team is het museum op zoek naar (een) freelance workshopbegeleider(s), specifiek voor de workshop Letterpress.

Als workshopbegeleider verzorg je de workshops Letterpress. Deelnemers maken kennis met (hand)letterzetten, hoogdruk en typografie. Na een korte inleiding gaan ze aan de slag met een zethaak en letters. Ze maken enkele woorden of een korte zin en drukken hun ontwerp af met een proefpers. In deze workshop werken we met loden of houten letters.

Meer weten? Lees de volledige vacature op https://www.industriemuseum.be/nl/nieuws/2020/6/vacature-workshopbegeleider-letterpress.

Reageren voor 6 augustus.

Plaats een reactie