Nieuws

John Cornelisse
enkidu1947@gmail.com

30 maart 2021

Le Boeuf Illustré, hilarisch Belgisch tijdschrift

Een tijdje geleden vond ik een tweetal jaargangen van die tijdschrift. Nr 3 en nr 4, mei 1906 tot mei 1908… en het eerste nummer van jaargang 5.

Dit tijdschrift, uitgegeven door ene Jan de Beats in Brussel, vrijwel geheel in de Franse taal, is slechts heel weinig bekend, maar wel heel leuk alles bij elkaar. De koe wordt bij de horens gepakt, en het drukkersvak wordt opgevrolijkt.

Op internet is er ook nog wel wat te vinden, maar dat is heel summier. Zie bijvoorbeeld: www.bellenger.fr/Le_Boeuf/annee_1.html.

Daar kunnen de covers van de nummers bekeken worden. Het stopt in juli 1914, als de Eerste Wereldoorlog België in zijn greep neemt…

Zijn er misschien onder de contribuanten van DIDM en andere gebruikers van de website lieden die ook jaargangen of afleveringen ergens in de kast hebben liggen? Het zou leuk zijn om alles eens compleet in te kunnen zien, als het mogelijk zou zijn het alles te scannen en te delen met elkaar.

Alvast bedankt!

5 gedachten over “Le Boeuf Illustré, hilarisch Belgisch tijdschrift”

    • Beste Daniel, dank voor je aandacht, maar… de site laat de voorkant van 4 exemplaren zien, die zitten alle vier in de twee jaargangen die ik al heb, om voor heel veel geld heel veel dubbele exemplaren aan te schaffen… daar moet ik nog eens goed over nadenken.

Plaats een reactie