Nieuws Nieuwe website

Nieuws

Redactie
redactie@drukwerkindemarge.org

14 juni 2018

Nieuwe website

De website van Drukwerk in de Marge is vernieuwd. De voornaamste reden voor de verandering is dat de infrastructuur achter de site toe was aan verbetering. Die is nu toekomstbestendiger en makkelijker te onderhouden. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt de site ook wat anders te organiseren, zowel voor als achter de schermen, en het uiterlijk wat op te frissen.

Een van de belangrijkste veranderingen is dat het nu mogelijk is veel gerichter te zoeken. U vindt op bijna alle pagina’s uit het hoofdmenu (Berichten, Uitgaven, Drukkers en Techniek) een eigen zoekfunctie, waarmee u alleen in die specifieke afdeling kunt zoeken. Verder zijn de zoekmogelijkheden veel fijnmaziger dan voorheen.
Er is ook nog steeds een algemene zoekfunctie, waarmee u op de hele site kunt zoeken – toegankelijk via het vergrootglas rechtsboven in het hoofdmenu.

Een andere belangrijke verandering is dat berichten in de categorieën Nieuws, Agenda en Vraag & Aanbod voortaan na zes maanden worden verwijderd. Het overgrote deel van die berichten is dan niet meer relevant.
Berichten in de categorie Techniek blijven wel op de site staan. Ze vormen – samen met de andere onderdelen in die afdeling, zoals het overzicht van leveranciers en de documentatie – een waardevolle bron van technische kennis. Aan alle berichten zijn of worden trefwoorden toegekend, zodat ze beter te vinden zijn.

In diezelfde afdeling Techniek is nu een overzicht opgenomen van de grafische musea in Nederland en België, en van de grafische werkplaatsen in Nederland. We houden ons aanbevolen voor aanvullingen op dat terrein. Grafische werkplaatsen in België ontbreken bijvoorbeeld nog geheel.

De formulieren voor het indienen van berichten zijn ook aangepakt. Er zijn nu verschillende formulieren voor de verschillende categorieën berichten. De bedoeling daarvan is te voorkomen dat bij het indienen van berichten wordt vergeten belangrijke informatie te vermelden (zoals bijvoorbeeld de locatie waar iets opgehaald kan worden).

25 reacties op “Nieuwe website”

 1. Op de iPad zijn er nog wat problemen. Bij afzonderlijke berichten verdwijnt het blokje links (“Vraag & aanbod”) tijdens scrollen. Soms hangt het ook over de tekst heen, net als de filtermenu’s (in “Berichten” en “Drukkers”).

  • Beste Jan,

   Je gebruikt je iPad waarschijnlijk staand? Dan is er in de breedte wat weinig ruimte, waardoor de filtermenu’s de tekst soms inderdaad overlappen. Daar kan ik wat aan doen, maar dan blijft er wel heel weinig ruimte over in die drop-down-lijst.

   Het verdwijnende blokje herken ik niet, terwijl ik zelf de site eigenlijk vooral op mijn iPad gebruik. Of bedoel je het feit dat als je naar beneden scrollt, het blokje op een bepaald moment door de footer omhoog wordt geduwd? Dat is de bedoeling. Het alternatief is dat het blokje de footer zou overlappen, wat ook niet heel elegant is.

   Een paar screenshots naar mijn e-mailadres (sander@drukwerkindemarge.org) zijn altijd welkom.

   Dank!

 2. Helder en overzichtelijk. Prima!
  Is het iets om bij ‘leveranciers’ een mogelijkheid te maken dat je daar ervaring, tips etc. kunt toevoegen als reactie? Bijvoorbeeld:
  Zo koop ik regelmatig etsmateriaal bij Rosali Stoop (Joop Stoop) in Parijs. Zij verkoopt materiaal, dat hier niet meer leverbaar is, of voor een heel vriendelijke prijs. En als je een btw- nummer hebt, hoef je die niet te betalen.

  • Beste Tim,

   U vraagt, wij draaien… Dat is inderdaad een goed idee. Ervaringen met leveranciers zijn heel nuttig. Het is inmiddels ook mogelijk reacties achter te laten op leverancierspagina’s. Mag ik je uitnodigen je ervaringen met Joop Stoop te delen? 😉

   Dank voor de feedback!

  • Beste Tim. Ik denk dat er bij Polymetaal ook nog wel een en ander leverbaar is……. We krijgen regelmatig verzoeken om iets in ons progamma op te nemen, omdat Peter van Ginkel overgenomen is door Gersteacker.

  • Beste Hugo,
   Enige tijd geleden, kreeg ik van jullie een prijs voor Graphic&Chemical etsgrond (in blik bijna 1/2 liter) door, die zodanig in prijs was verhoogd, dat ik verder ben gaan zoeken.
   Bij Joop Stoop kon ik voor een zeer vriendelijke prijs een liter blik aanschaffen, van een ander en beter merk.
   Het ets-assortiment bij Peter van Ginkel is na overname door Gossman en Kraan aanzienlijk geslonken, vooral de know-how van etspersen heeft daar ernstig onder geleden en de productie is inmiddels gestopt.

  • Joop Stoop staat al een paar jaar vermeld in de lijst van leveranciers…

  • Volgens mij had Tim dat al in de gaten. Hij wilde graag zijn goede ervaringen met Joop Stoop delen door een reactie op de betreffende leverancierspagina te geven. En dat kon tot vanmorgen niet…

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.