Nieuws

Sanne Bloem
hoi@zelfgemaaktescheurkalender.nl

20 oktober 2023

Scheurkalender zonder Dagen

Het is weer scheurkalender-tijd: de winkels liggen er al vol mee. Scheurkalenders bieden ons een dagelijkse dosis inspiratie, humor of informatie. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben een houdbaarheidsdatum. Aan het einde van de dag belanden al die afgescheurde pagina’s in de prullenbak. Maar wat als er een scheurkalender was die nooit verouderde, die geen dagen had, maar wel datums? Zo’n kalender bestaat nu, de “Zelfgemaakte Scheurkalender” brengt er een uit.

Niet scheuren!
In plaats van de gebruikelijke indeling met de dagen van de week én datums, staan op de Zelfgemaakte Scheurkalender voortaan datums zonder de beperking van de dagen. Elke datum staat op zichzelf, boven een spreuk, tekening, foto of tekst. Dit betekent dat de kalender niet verloopt na een jaar, en dat je hem kunt hergebruiken, doorgeven aan anderen of zelfs mengen met andere scheurkalenders. De gebruiker moet zich wel inhouden: niet scheuren, maar omslaan.

Een Duurzaam Alternatief
De traditionele scheurkalender wordt vaak na een jaar weggegooid. Nu is er een duurzamer alternatief. Door de kalender te hergebruiken en aan te passen, gooi je minder weg. Je kunt de kalender hergebruiken, doorgeven, aanpassen of delen met anderen. Het is een kans om je scheurkalender te veranderen, elke dag van het jaar.

De eerste Zelfgemaakte Scheurkalender zonder dagen verschijnt dit jaar en heeft als thema “Buiten”. Meer dan 70 kunstenaars, wandelaars, knutselaars, schrijvers, dichters, tekenaars en andere leuke mensen lieten zich inspireren door alles wat niet binnen is.

zelfgemaaktescheurkalender.nl/scheurwinkel/zelfgemaakte-scheurkalender-over-buiten-2024

Deze scheurkalender is geprint op zacht, wit papier, met een voorkant van Nederlands grasbermpapier. Elke scheurkalender heeft een aantal unieke pagina’s en heeft een uniek nummer. Na aankoop mag je de kalender zelf in elkaar zetten, dan heb jij die ‘zelfgemaakt’.

Meer informatie: zelfgemaaktescheurkalender.nl

Plaats een reactie