Nieuws

Thomas Gravemaker
tomscot@kpnmail.nl

5 januari 2021

Uitbreiding documentatie

Nieuwe PDFs zijn weer toegevoegd aan de gestaag groeiende lijst van documentatie. Een handleiding voor de Grafix pers, alsook een kleine folder voor deze machines. En onder het kopje Korrex een hele serie scans van de verschillende modellen persen en – heel interessant – een getikte lijst met de namen van drukkerijen, cliché inrichtingen en academies waar de verschillende modellen Korrex persen al in gebruik zijn.

Met dank aan Michael Timmers, die de scans geleverd heeft!

9 gedachten over “Uitbreiding documentatie”

 1. Gepaard met de beste wensen voor dit jaar wil ik graag het bestuur van de Stichting Drukwerk in de Marge, zijnde Roosje Keijser, Carolien ten Oever, Mart van Duijn, Hans Dessens, Thomas Gravemaker en Sander Pinkse van harte feliciteren en bedanken voor het harde werk achter de schermen. Zijnde zelf vrijwillig admin/moderator van een boekdruk-gerelateerde groep op een digitaal platform, weet ik maar al te goed hoeveel dagelijks werk, overleg, geduld, diplomatie en zorg dit vergt. Ik vermoed trouwens dat de werkdruk bij Drukwerk in de Marge hoger ligt dan bij ons. Bovendien, de rubriek ‘Documentatie’ is een schatkamer aan informatie waardoor erg vlot genavigeerd kan worden … bij mij althans volledig pop-upvrij!

  Beantwoorden
 2. Ik kom niet vaak op deze site om technische documenten te zoeken, maar via het menu “TECHNIEK” en daarna submenu “Documentatie” kwam ik meteen op de lijst van ingescande werken, zonder enige pop-ups. Deze site is behoorlijk goed ingedeeld, naar mijn bescheiden mening.

  Ik ging ook even kijken naar de site metaltype.co.uk, maar wat me daar opviel is de storende reclame (meteen onder de titel van de website al een grote banner, in mijn geval voor een Siemens espressomachine). De website is ook niet beveiligd (zie de vermelding “not secure” in Google Chrome), waar dit bij drukwerkindemarge.org wel zo is.

  De heer Cornelisse heeft op Metal Type zijn persoonlijke collectie van Monotype Recorder ingescand, en is daardoor waarschijnlijk meer bekend met die website.

  Aan de vrijwilligers die aan de website Drukwerk in de Marge werken, mijn oprechte dank: de site is duidelijk, leesbaar en ook nog mooi!

  Beantwoorden
  • Ook mijn mening!

   Bij deze een dikke merci naar de mensen achter drukwerk in de marge. Op deze site al veel geleerd en gevonden!

   Dagelijks bezoekje waard, zonder twijfel!

 3. John, ik weet niet welke website je bezoekt, maar wij hebben hier slechts één ‘pop-up’ ingebouwd!
  En, zou het misschien een idee zijn om eens met een positief commentaar te komen, in plaats van alles altijd af te kraken! Vergeet niet dat het bestuur van de stichting en de redactie van de website het allemaal op vrijwillige basis doen!
  Ik heb er nog eens naar gekeken, maar de website van ‘metaltype’ is wel zeer primitief vergeleken met die van onze stichting.
  Neem eens de tijd en verdiep je in het toch wel eenvoudig navigeren in onze eigen site…

  Beantwoorden
 4. beste Thomas,

  zou het niet beter zijn de website “iets” anders te organiseren ?
  Nu komen er gigantisch veel popups te voorschijn, en ik kan daar echt
  mijn weg niet in vinden.

  alfabetische lijsten dat kon er vrorger wel van af. Sorry maar deze
  website is een onding. Het mag zijn dat er ergens wat pdf’s staan,
  maar als die niet te localiseren zijn hebben ze geen enkel nut.

  Wat dat betreft ken iik wel een paar andere websites, bijvoorbeeld:

  http://www.metaltype.co.uk/wpress/

  daar is een uitgebreide bibliotheek, met handleidingen, gebruiksaanwijzingen,
  scans van tijschriften etc.

  sorry… library heet het daar.

  Beantwoorden

Plaats een reactie