Nieuws

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
joris.renskers@hku.nl

28 januari 2021

Vacature Medewerker Werkplaats Letterpress, Book design & Typografie

Gaat jouw hart sneller kloppen van onderwijs over diverse soorten creatieve media? Vind je het leuk om studenten te begeleiden bij het realiseren van hun werk? Dan zoeken wij jou voor de functie van Medewerker Werkplaats Letterpress, Book design & Typografie (0,8 fte).

Waar ga je werken?
Je komt terecht in een bruisende, veelzijdige onderwijsinstelling met ruim vierduizend kunstenaars in opleiding en heel veel inspirerende verhalen. Onze ambitieuze docenten en ondersteunende medewerkers spannen zich dagelijks in om onze studenten een goede toekomst te bieden. Onze HKU-locaties hebben professionele werkplaatsen waar studenten aan de slag zijn met hun werk onder begeleiding van werkplaatsmedewerkers.

Op locatie Oudenoord van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zijn er diverse werkplaatsen, waaronder de werkplaats “Letterpress, Book design en Typografie”. Deze werkplaats is gespecialiseerd in verschillende analoge technieken zoals hoogdrukken, boekontwerpen en letterontwerpen ondersteund door analoge en digitale middelen. Er wordt gewerkt met diverse druk- en stempelvormen, met natte olie-inkten, met een grote diversiteit aan papiersoorten en met diverse versies van bundeling en drukwerkverdeling. Studenten van de opleidingen Graphic Design, Illustration en Photography maken het meest gebruik van deze werkplaats.

Wat ga je doen?

 • Je beheert de werkplaats. Het gaat dan over de ruimte, de machines, gereedschappen en ook de materialen.
 • Voor studenten en docenten ben je het eerste aanspreekpunt in de werkplaats. Je ondersteunt hen bij het realiseren van hun werk en je begeleidt hen. Twee dagen per week wordt er in de werkplaats door typografiedocenten onderwijs gegeven met behulp van jouw ondersteuning.
 • Je zorgt ervoor dat de aanwezigen in de werkplaats goed geïnstrueerd zijn in het gebruik van de machines, dat ze de veiligheidsregels kennen en dat ze zich hieraan houden.
 • Er is veel dynamiek in de werkplaats. Je overziet de mensen die aanwezig zijn, het werk dat er te doen is en de processen die er gaande zijn. Je stelt de juiste prioriteiten en communiceert goed. Wie help je als eerste? Kunnen er vragen geclusterd worden? Zijn er mogelijk ook studenten die elkaar kunnen helpen? En hoe is het met de veiligheid in de werkplaats gesteld? Allemaal vragen die jezelf stelt om de werkplaats tot een goede en veilige werk-, en leerplek te maken.
 • De eerste maanden werk je mee in de werkplaats onder begeleiding van de huidige werkplaatsmedewerkers. Na de inwerkperiode krijg jij vanaf studiejaar 21/22 de coördinerende rol en ben je verantwoordelijk voor de werkplaats (3 medewerkers).

Wat vragen wij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, affiniteit met onderwijs en werken met studenten.
 • Je hebt ervaring in het grafische werkveld.
 • Je bent in staat creatieve processen te volgen, mogelijkheden en beperkingen te herkennen en studenten verder te helpen bij hun maak- en leerproces.
 • Je beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, kunt risico’s inschatten en zet veiligheid in de werkplaats op nummer 1.
 • Je kunt overzicht behouden, prioriteiten stellen en beschikt over een goed organisatorisch vermogen.
 • Je kunt goed contact leggen, met een grote variatie aan studenten en docenten.
 • De werkplaatsen zijn door de week ook in de avond geopend. Je bent tenminste bereid om 1-2 avonden per week te werken (tot 21.00 uur).

Wat bieden wij?

 • Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Het betreft een functie van 0,8 fte
 • Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.653,- en maximaal € 3.921,- (schaal 9), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Het gaat om een aanstelling van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging.

Solliciteren?
Solliciteren kan tot en met 14 februari a.s. De 1e ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op dinsdagmiddag 2 maart 2021.
Voor vragen ben je van harte welkom bij Joris Renskers (Locatiedirecteur Oudenoord) via joris.renskers@hku.nl
​​HKU staat graag midden in de samenleving. Mensen die de samenstelling van ons personeel inclusiever maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Plaats een reactie