Nieuws

Thomas Gravemaker
tomscot@kpnmail.nl

23 februari 2020

Voorjaarsprogramma

LetterpressAmsterdam, dé typografische werkplaats in het centrum van Amsterdam

Avondcursussen
De lente is bijna aangebroken, de deuren gaan weer open en verschillende nieuwe cursussen staan op het programma. Reserveer nu een plaatsje! Maximaal 3 deelnemers.

Zes dinsdagavonden, vanaf 24 maart 2020, van 19.00–21.30 uur.
€ 250, inclusief materiaal, koffie, thee etc.

Weekendcursus
Tijdens deze tweedaagse cursus krijg je een gedegen introductie over boekdruk (letterpress). Je leert te zetten met loden en houten letters en je drukt op een Vandercook of Korrex test pers.

Zat 29 februari–zon 1 maart 2020, van 10.00–17.00 uur.
€ 250, inclusief materiaal, koffie, thee etc.
(één plaats beschikbaar)

Weekendcursussen kunnen ook privé gegeven worden of voor kleine groepen worden georganiseerd (maximaal 4 personen). Ze kunnen afgestemd worden op de wensen en de kennis van de deelnemers.

Lang weekend met houten letter
Doe eens wat anders met Pasen! Drie dagen lang werk je op grote schaal met houten letter, je leert hoe je een goede drukvorm bouwt en hoe de pers functioneert. Tegelijkertijd steek je wat op over het onderhoud van de pers zelf.

Vrijdag 10 april, zaterdag 11 april, zondag 12 april, van 10.00–17.00 uur.
€ 350, inclusief materiaal, koffie, thee etc.

Bovenstaande cursussen worden gegeven in de unieke en inspirerende werkplaats in het hart van Amsterdam. Tien minuten lopen vanaf het Centraal Station. Persoonlijke begeleiding in een goed georganiseerde en met goede letter en persen uitgeruste drukwerkplaats…

En ook deze zomer wordt er weer een workshop gegeven in samenwerking met Atelier t in Bierbeek (België). Hiervoor is nog slechts één plaats beschikbaar. Voor meer informatie: https://ateliert.be

Cursussen worden gegeven in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Studio Pass
Een Studio Pass is handig voor mensen die al ervaring hebben en geeft toegang tot de werkplaats. Met de Studio Pass kun je al het materiaal gebruiken en om advies vragen. Nooit meer dan twee personen tegelijkertijd. Beschikbare persen: Vandercook Universal I (elektrisch inktwerk), Korrex Hannover en Korrex Stuttgart.

Plaats een reactie