Nieuws

Tim Hinterding
hapipiko@protonmail.com

14 oktober 2022

Winkel van Peter van Ginkel failliet

Uit een bericht uit de Gelderlander van 14-10-2022 blijkt dat Gerstaecker, die via Grosmann de winkelketen Peter van Ginkel overnam, voor de winkel in de Steenstraat in Arnhem faillissement heeft aangevraagd, en dat de zaak inmiddels failliet is verklaard.

Einde van een tijdperk.

https://www.gelderlander.nl/arnhem/arnhem-verliest-laatste-winkel-voor-kunstenaarsspullen-peter-van-ginkel-failliet~a407bc1e/

5 gedachten over “Winkel van Peter van Ginkel failliet”

 1. Hoe gaat het nu verder met de vestigingen in bv Utrecht? Swaak is voor mij dé leverancier van speciaalpapier en de Letraset Promarkers. Gelukkig dat het – naar verluidt – goed met van Beek gaat. Voor grafische ontwerpers een goed assortiment, voor veel andere kunstenaars is dat aanbod waarschijnlijk te beperkt.

  Beantwoorden
 2. Volgens mij ging het al mis toen ze verhuisden van de kade naar de binnenstad. De oude locatie was beter bereikbaar en daar kon je zo zware zooi in je auto laden die voor de deur stond. Maar heel erg jammer dat dit tijdperk wordt afgesloten.

  Beantwoorden
 3. Gerstaecker ‘luisterde’ niet naar kunstenaars, mensen uit hun doelgroep.
  Hoe anders was dit bij Peter van Ginkel.
  Een mooi voorbeeld van zijn betrokkenheid met kunstenaars is dat ik een verzoek kreeg van Peter om speciaal papier uit te proberen, om te zien of dit geschikt was om etsen op af te drukken.
  Er is door Harrie Struik een video gemaakt die ook naar de Thaïse familie ging, die dit mulberry-papier produceerde.
  https://www.youtube.com/watch?v=e4JwroYv42Q
  Peter van Ginkel nam dit papier op in het assortiment en is/was tot voor kort gewoon te koop in de winkel.

  Beantwoorden

Plaats een reactie