Nieuws

Grafisch Atelier Alkmaar
info@grafischatelieralkmaar.nl
0725128075

10 februari 2022

Ysbrand Grafiekprijs 2022

Oproep aan grafici uit Nederland

Het Jos van Amsterdam Fonds nodigt alle grafici in Nederland uit om mee te dingen naar de tweede editie van de Ysbrand Grafiekprijs. 
Meer informatie over deze prijs en de gelijknamige stichting vindt u op: www.grafischatelieralkmaar.nl > Jos van Amsterdam Fonds, voorwaarden.
Hoofddoel van het Fonds is het bevorderen en in stand houden van de grafische kunsten in de geest van de naamgever van het Fonds, de beeldend kunstenaar/graficus Jos van Amsterdam (1939-2018).

Uw aanmelding voor deelname zien wij graag, uiterlijk 15 april 2022, tegemoet op info@grafischatelieralkmaar.nl onder vermelding van Ysbrand Grafiekprijs. 

Het moet gaan om recent en vrij werk (2020 – heden) dat getuigt van vakmanschap, het openstaan voor het experiment binnen de traditionele grafische technieken en het willen delen van kennis.

Op grond van de ontvangen aanmeldingen vindt een eerste selectie plaats, waarna een aantal kunstenaars wordt uitgenodigd om prenten te presenteren.
Een jury beoordeelt en waardeert het ingezonden werk en bekroont een winnaar. De waardering bestaat onder meer uit een geldbedrag en de uitnodiging om de jaarlijkse Vriendenprent van het Grafisch Atelier Alkmaar te maken.

De uitreiking van de 2e Ysbrand Grafiekprijs zal plaatsvinden op 28 oktober 2022 in TAQA Theater De Vest.

Vragen over de Ysbrand Grafiekprijs kunt u stellen aan Marja Vleugel, beheerder van het Grafisch Atelier Alkmaar, 072-5128075.

2 gedachten over “Ysbrand Grafiekprijs 2022”

  1. Beste Tim, ik denk dat je mag aannemen dat het reglement inmiddels is veranderd – en anders zou het alsnog moeten gebeuren 😉
    In de oproep staat nadrukkelijk ‘alle grafici in Nederland’.

    Beantwoorden
  2. In het reglement staat: “De prijs van wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt aan professionele grafici die wonen en werken in Noord Holland.”
    Ik begrijp dat de uitnodiging niet geldt voor grafici in de rest van Nederland. Maar mogelijk is recent het reglement veranderd. Is hier uitleg over mogelijk?

    Beantwoorden

Plaats een reactie