Nieuws zeefdrukatelier karolien b steunt vzw rasuwa

Nieuws

karolien boucquaert
karolienboucquaert@hotmail.com

28 juni 2019

zeefdrukatelier karolien b steunt vzw rasuwa

Ik zit al een poosje te broeden op meerdaagse cursussen in mijn atelier omdat ik merk dat deelnemers aan mijn cursussen een volle dag workshop zwaar vinden en het liever op een rustige manier willen doen, bv 2-3 lessen van 3 uur maar om zo een werking uit te bouwen, dat gaat meestal iets moeilijker om mensen te vinden die zich willen engageren meteen voor een iets langere cursus. Daarom ben ik op het idee te komen om deze cursussen in voorverkoop aan te bieden via een crowdfunding project en dat via een organisatie die zich gespecialiseerd heeft in crowd funding projecten op te zetten en te begeleiden, nl. Ulule.

Omdat ik toch van een generatie ben dat crowd funding een beetje ‘raar’ vind en ook schroom voor heb, vond ik dat ik mijn project moest koppelen aan een goed doel.
En dat goed doel is VZW Rasuwa, dat is een VZW die opgericht werd door mijn vriendin Marianne, zij was in 2015 in Nepal gedurende de aardbeving en was zwaar geraakt door het menselijk leed en ze heeft haar schouders onder een lokaal project daar gezet, de opbouw van een opvanghuis voor kinderen in Gojlung in de Himalaya. Dat huis is ondertussen gebouwd, de eerste kinderen zijn aangekomen, maar zo een project is een lifetime engagement want er blijven fondsen nodig voor de logistieke werking : voeding, zorg, scholing enz. voor de 40 kinderen die daar een nieuwe thuis gevonden hebben. Dit zijn hoofdzakelijk weeskinderen, maar ook verlaten kinderen.
Ik steun reeds van in het begin dit project door een % van mijn inkomsten van workshops en verkoop te schenken, ook schonk ik vorig jaar 7 zeefdrukkunstwerken voor een kunstveiling ten voordele van het goede doel. Vandaar ook om mijn atelier project te koppelen aan dit goed doel.

Het is niet zo dat er zonder meer fondsen gevraagd worden, je kan zien er staan rewards gekoppeld aan iedere donatie, dus je krijgt sowieso iets terug, kunstwerken en/of een workshop, je moet dat allemaal eens goed overlopen. Bij iedere reward staat ook duidelijk wat naar het atelier gaat en wat naar de VZW, zie je ergens een bedrag staan voor materiaal, dan is dat ook uitsluitend voor materiaal, de werkuren die er in kruipen doe ik gratis als steun voor de VZW. Je kan eigenlijk ook via de funding iemand iets cadeau doen, een workshop, een teamdag workshop zeefdruk, een familie event met een workshop zeefdruk, een mooie zeefdrukkaart of een heuse kunstmap met zeefdrukken gebaseerd op tekeningen van Marianne en gedrukt door Karolien…

Hier is de link naar het project op de pagina : nl.ulule.com/zeefdrukatelier-karolien-b-steunt-vzw-rasuwa/
daar vind je alle info, ook foto’s enz.
Het vooropgestelde bedrag is om 4000 euro samen te krijgen binnen de 45 dagen. We zitten nu op dag 25, als je ons graag steunt, hou dan die datum in het oog.
Ook nog even meegeven, wordt het bedrag niet gehaald binnen die periode, dan wordt het project gecanceld (wat heel jammer zou zijn) en krijgen alle funders hun centjes terug.

Ook nog even meegeven, dat indien je project wel interessant vindt en je wilt het steunen maar je vindt tussen de rewards niet je gading, dan mag je altijd gewoon een vrij bedrag storten en dan in de begeleidende boodschap doorgeven bv. dit bedrag is intergraal voor de VZW of voor het atelier of zoiets. Of je kan zelf met een voorstel komen, bv workshops in familieverband, ik denk maar luidop.

Plaats een reactie

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.