Nieuws

Loes Vork
loes@bestelbijdeauteur.nl

3 april 2024

Zelf uitgegeven boeken eindelijk zichtbaar voor groot publiek

Moeder en dochter lanceren vernieuwend platform met bijzondere boeken

Het online boekenplatform Bestelbijdeauteur.nl wordt op 19 april 2024 officieel aan de lezers gepresenteerd. Daarmee pakt het platform een taak op die media en boekhandels laten liggen.

In Nederland worden steeds meer boeken in eigen beheer uitgegeven. De kwaliteit van deze boeken neemt toe. Toch zijn deze boeken nauwelijks te vinden in de media en boekhandels. ‘De auteurs hebben geen marketingmachine achter zich en zijn daardoor letterlijk onzichtbaar voor de lezer. Daar brengen wij nu verandering in’, aldus initiatiefnemer Loes Vork. ‘We bedienen een groep auteurs waar boekhandels en uitgevers niets mee kunnen.’

Verborgen parels
Bestelbijdeauteur.nl maakt de verborgen pareltjes vindbaar en zichtbaar. Het online boekenplatform toont boeken die men elders niet ziet, zoals boeken over bijzondere onderwerpen, boeken in kleine oplages en boeken door onbekende auteurs. Het platform biedt plaats aan alle mogelijke soorten boeken, voor alle leeftijden en in alle genres. Het zijn boeken die de lezer rechtstreeks bij de auteur bestelt.

Persoonlijk contact met auteur
Auteurs hebben baat bij het platform omdat hun boeken daardoor gevonden worden door lezers buiten het eigen netwerk. Bovendien verdienen auteurs meestal meer per boek als ze het zelf verkopen, of ze nu zelf uitgeven of via een uitgeverij. Het platform brengt de lezer dichterbij de auteur. Zo kan er gevraagd worden om een handtekening of een persoonlijke opdracht. Vaak wordt het boek met extra aandacht ingepakt en verzonden.

Moeder en dochter
Bestelbijdeauteur.nl is het initiatief van Loes en Nienke Vork, moeder en dochter, genomen vanuit hun gezamenlijke maatschappelijke drijfveer. Loes Vork (1969) is neerlandica, ondernemer en auteur. Nienke Vork (2001) combineerde de bouw van het platform met haar afstuderen bij de opleiding Ondernemerschap aan De Haagse Hogeschool. De vrouwen delen een grote liefde voor boeken, lezen en marketing.

Auteur verdient meer
Auteurs betalen een klein eenmalig bedrag voor de vermelding van een boek op het platform. ‘We hebben dit bedrag zo laag mogelijk gehouden en we werken bewust niet met commissie per verkocht boek of abonnementen, omdat we vinden dat auteurs meer aan hun boeken zouden moeten verdienen’ aldus Loes Vork.

Oplossing beperkte ruimte boekhandel en uitgever
‘Er zijn veel zelfverkopende auteurs. Sommige daarvan zitten bij een uitgeverij, andere geven zelf uit. Boekhandels hebben beperkte ruimte en worden daardoor gedwongen te kiezen voor boeken voor het grotere publiek. En uitgevers worden overspoeld door manuscripten waar ze niet allemaal in kunnen investeren. Ons platform biedt een oplossing voor de boeken die hierdoor tussen wal en schip vallen, maar wel het lezen waard zijn.’

Loes Vork is behalve oprichter van Bestelbijdeauteur.nl ook uitvinder van de creatieve techniek ‘boekselen’ en contribuant van Drukwerk in de Marge.

Plaats een reactie