Roelant Meijer
De verte voorbij
Tegenwind, 2015
Formaat: 125 x 92 mm
Aantal pagina’s: 172 (totaal)
Oplage: 88 exemplaren
€ 45

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De verte voorbij (€ 45) bij Tegenwind. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Tegenwind (roelant@tegenwind.eu).

Foto's / teksten / gedichten / grafische vormgeving / reizen / landschapsfotografie

devertevoorbij 1

De verte voorbij is een bijzondere cassette met 10 boekjes op paspoortformaat. De verschillende boekjes bevatten reisnotities, gedichten en landschapsfoto’s die je meevoeren alsof je zelf op reis bent. Een prachtig geschenk voor reizigers, dromers en liefhebbers van goed verzorgde uitgaven.

De cassette is gecacheerd met een groen structuurpapier waarin door middel van boekdruk de titel verdiept is aangebracht. De cassette sluit mooi met een magneetje.

devertevoorbij 3

De boekjes zijn meer dan reisverslagen, ze weten je mee te voeren en nodigen uit om ze eens rustig te beschouwen. Net als het trage wandelritme waarvan de meeste boekjes een weergave zijn. ‘Als je loopt heb je gelijk het juiste ritme van reizen te pakken, je loopt met het zelfde ritme als de geest.’ (Roelant Meijer)

De verschillende boekjes hebben elk een eigen papierkeuze, druktechniek en bindwijze, die meehelpen het verhaal te vertellen.

devertevoorbij 7

De omslagen van de boekjes zijn op een degel in boekdruk gedrukt, het binnenwerk is afwisselend in offset en verschillende digitale druktechnieken gedrukt (Indigo, Nexpress, iGen). Elk boekje heeft een bijzondere of karakteristieke papierkeuze voor de omslag en het binnenwerk. Elk deeltje is met de hand gebonden door middel van een cahiersteek of gesingert. De cassette is vervaardigd op een Victoria boekdrukpers in vier drukgangen, daarna geritst en gestanst.

Het geheel is in een gelimiteerde oplage (88 exemplaren) gesigneerd te koop via www.roelantmeijer.nl

devertevoorbij 2