Uitgaven Griezelverhaal van Stijn Streuvels
Stijn Streuvels
Bertken
De Carbolineum Pers, 2019
Formaat: 23
Aantal pagina’s: 72
Oplage: 60 exemplaren
€ 150

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Bertken (€ 150) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Griezelverhaal van Stijn Streuvels

In 1904 publiceerde Stijn Streuvels het griezelverhaal Bertken in de bundel Dorpsgeheimen. Nadien werd het nooit meer herdrukt. Deze bibliofiele heruitgave verschijnt in het vijftigste sterfjaar van Streuvels. In een uitvoerige en geïllustreerde inleiding analyseert Streuvelskenner Toon Breës hoe Streuvels aan dit verhaal kwam, en waarom hij het nadien schrapte uit zijn werk.

Isabelle Vandenabeele heeft bij Bertken 13 houtsneden gemaakt, plus een sierletter in lino voor het begin van elk van de 13 hoofdstukken. Met de hand gezet uit de Goudy Old Style en met de handpers gedrukt op geschept Zerkall papier. 23 cm., 72 p.

Er zijn 60 exemplaren: I – X gebonden in kalfsperkament (300 euro) en 1-50 gewoon gebonden (150 euro). Steeds plus 10 euro voor aangetekende verzending. Betalen kan op rekening IBAN BE65 0012 1907 6596. Wie betaalt vóór 10 september 2019 ontvangt een op naam gedrukt exemplaar.

1 gedachte over “Griezelverhaal van Stijn Streuvels”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Carbolineum Pers 

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.