Roelant Meijer
Morning Walks
Tegenwind, 2020
Formaat: 16,5 x 24
Aantal pagina’s: 120
Oplage: 150 exemplaren
ISBN 9789081722131
29,-

Morning Walks: drie jaar wandelen

Drie jaar lang maakte ik iedere dag een foto tijdens een ochtendwandeling. Iedere dag hetzelfde bos, de blik soms op oneindig en dan weer op de grond gericht, getroffen door het licht of afgeleid door een stam of boomstronk, een opgedroogd regenspoor, stormtakken als gebroken vleugels op het pad. Of het zonlicht dat een boom opwarmt, het bos zijn rimpels toont. Tekenen die de fantasie tarten.

Vertraag en word onderdeel van het bos. Landgoed Beerschoten had elk bos kunnen zijn, het is gewoon het eerste bos vlak om de hoek. Door te lopen en elke keer hetzelfde te zien word je als vanzelf uitgenodigd naar de kleinere details te kijken. En als je die details eenmaal ziet, is het helemaal niet meer saai en zijn het eigenlijk geen details meer. Je wordt meegezogen in het bos, onderdeel van het geheel. Je voelt de stemming van de dag. Je komt er verfrist weer uit. Een meditatie waar je weinig voor hoeft te doen.

Door in dit boek te bladeren kun je het bos herbeleven en je eigen ervaringen tijdens het wandelen verdiepen.

Over het drukwerk
Gedrukt door Drukkerij Libertas Pascal uit Utrecht op een indigo; binnenwerk op Biotop. Omslag is een meegenaaid katern van 4 pagina’s Foldkraft, dat 5× wit is bedrukt en daarna FC bedrukt. Dit geeft een bijzondere structuur aan de kaft, een mooi parelmoerachtig effect. Een vondst die aansluit bij de mooie vondsten in het bos, waar ook vele structuren de aandacht trekken. Het geheel is genaaid gebonden met een afgelijmde rug zodat de pagina’s mooi platliggen en de foto’s goed tot hun recht komen.

1 gedachte over “Morning Walks: drie jaar wandelen”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Tegenwind