Vraag & aanbod

Prijs: € 125

Ophalen in: Wageningen

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)

Dit item is verkocht.


Jelle Samshuijzen
jelle@rockingstone.com
06-51013201

2 juli 2021

21 Ex-Librissen door Josop Triado Mayol uit Spanje

21 Ex-Librissen door Josop Triado Mayol uit Spanje.

Josep Triadó i Mayol was een van de grootste figuren van de art nouveau. Hij werd geboren in Barcelona op 11 februari 1870 en stierf in dezelfde stad op 59-jarige leeftijd, op 2 april 1929.

Zijn belangrijkste erfenis is het Ex-Libris. De enthousiastelingen van het onderwerp zeggen dat ze alleen kunnen worden vergeleken met die van de grote Alexandre de Riquer.

Hij was tekenaar en voormalig boekhandelaar en schilder.

Hij studeerde aan de Llotja School, waar hij sinds 1902 tekenles gaf. Hij leerde graveren bij Alexandre de Riquer, die hem ook kennis liet maken met het werk van William Morris. Geïnteresseerd in alles wat met de kunst van het boek te maken heeft, nam hij deel aan de verschillende stadia van het proces: van het bedenken van de soorten drukwerk tot de projectie van luxueuze omslagen, en van het maken van colofons tot het verfraaien van de pagina’s met vignetten van zijn uitvinding.

Ook tekende hij affiches, advertenties, merken, menukaarten, brieven en diploma’s. Hij viel op met zijn Ex-Librisen. Er zijn ook tal van opmerkelijke artistieke projecten die hij uitvoerde voor textiel, keramiek, borduurwerk en juwelen.

Hij was artistiek directeur van het Graphic Magazine, het Catalan Institute of Book Arts en het Yearbook of Decorative Arts.

  • 3271a

    3271a

  • 3271b

    3271b

2 gedachten over “21 Ex-Librissen door Josop Triado Mayol uit Spanje”

Plaats een reactie