Vraag & aanbod

Prijs: € 2000

Ophalen in: Nieuwegein

(Moet worden opgehaald)

Dit item is verkocht.


Martijn Griffioen
mgriffioen@tijmenpers.nl
030-6056040

26 juni 2021

5 grote lithostenen

5 grote Solnhofer lithostenen van uitstekende kwaliteit en hardheid, formaat circa 65 × 85 cm, met een dikte van plm. 8 cm.
Ik bied de gehele partij aan voor € 2000
(De handelswaarde NL per lithosteen is overigens om en nabij € 600)
Het gewicht per steen is plm 120 kg.

In overleg kan ik desgewenst tegen bestemmingsafhankelijke transportkosten de stenen bezorgen, op voorwaarde van aflevering begane grond en de ruimte moet goed toegankelijk zijn.

4 gedachten over “5 grote lithostenen”

 1. Als u meent dat deze stenen zoveel waarde hebben, zou ik ze niet buiten bewaren. Ik mag hopen dat dat niet het geval is.
  In Maarssen heeft indertijd de burgemeester een tegelpad van grote lithostenen aangelegd en die werden behoorlijk aangetast door de weersomstandigheden.

  Beantwoorden
  • De inderdaad superkwetsbare lithostenen liggen deze week even tijdelijk buiten omdat ik in mijn atelier nieuwe steenkasten laat maken. Met dit mooie weer kunnen die stenen een verblijf buiten wel hebben. Overigens staan de grote stenen allemaal binnen. De foto van de lithostenen in de tuin diende alleen maar ter illustratie.
   Vanaf de jaren ’60 werden er door drukkerijen heel wat stenen gedumpt in putten, grachten en kanalen. Logisch wel, want wat moest je als moderne drukkerij nog met die loeizware, ruimtevretende stenen als je ook kon drukken van dunne zinken en aluminium platen? Een tuinpad van lithostenen zoals bij de Maarssense burgemeester zag ik ook eens in een tuin in Hilversum. Ooit was ik op bezoek bij de Tilburgse Steen- en Offsetdrukkerij TSO, vroeger befaamd om prachtig drukwerk van veelkleurig met goud en zilver bestofte sigarenbandjes.. Zij hadden van hun overtollige stenen in de ontvangstruimte een werkelijk schitterende Solnhofer vloer laten leggen.

 2. Is dit niet een beetje erg veel???
  Een paar weken geleden op veiling van drukkerij pallet met ruim 150 goede stenen voor € 200,- … Natuurlijk uitzonderlijk maar dit is overschat! De hobby moet wel betaalbaar blijven.

  Beantwoorden
  • Ik ben het helemaal met u eens dat steendrukken betaalbaar zou moeten blijven. Maar sinds steendruk nog maar nauwelijks wordt beoefend en op veel academies BK er geen les in wordt gegeven, lijkt het een techniek voor de happy few geworden. Ook de prijzen voor materialen en gereedschappen – gom, drukverf, tekenmateriaal, verfrollen enz. – zijn behoorlijk hoog.
   Grote Solnhofer lithostenen van dit formaat en deze dikte zijn tamelijk zeldzaam. Destijds verkocht fa. Peter van Ginkel zulke formaten (o.a. aan mij) voor aardig wat meer dan ik voor de stenen vraag. Polymetaal heeft ook nog grote lithostenen, overigens met een uitgebreide, zeer informatieve prijslijst.
   U heeft echt een zeer uitzonderlijk mazzeltje, denk ik, en dat is natuurlijk fijn. Zaten daar ook van die grote stenen bij?

Plaats een reactie