Vraag & aanbod

Prijs: 50 euro

Ophalen in: Vught

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)

Dit item is verkocht.


Theo Rabou
theo.rabou@tip.nl

10 juni 2024

Adobe Type Guide Volume One

De allereerste letterproef van de Adobe Type Library, verschenen in 1990.
Met uitgebreide inleiding over fonts en lettertypen, gevolgd door een letterproef van alle toen verschenen Adobe Fonts. Kapitaal, ondercast en alle tekens binnen het font.
Formaat is 28,5 cm hoog en 14 cm breed; 144 pagina’s. Zeldzaam, collector’s item.
Omslag wat slijtage door gebruik, binnenwerk in perfecte staat.

1 gedachte over “Adobe Type Guide Volume One”

  1. Dit is beslist een bijzondere letterproef. Als niemand hem van jou wil kopen zou je hem kunnen schenken aan het in oprichting zijnde Apple Museum in Utrecht. Daar richten ze nu een complete DTP-afdeling in met computers, software en veel letterproeven. Jan en Tiny Bekker van Letter & Lijn in Groningen schonken al eerder hun collectie Linotype Postscript letterproeven aan het museum. Ook hardware en software uit Groningen behoort nu tot de collectie van het museum. http://www.applemuseum.nl Luuk de Rijk is daar de organisator van al dat schoons. Het schenken van zo’n bijzondere Adobe letterproef aan zo’n museum geeft een langdurig goed gevoel voor zowel de gever als de ontvanger.
    P.S.: Naar verluidt zou deze proef in Duitsland zijn ontworpen en voor een deel zelfs in Duitsland zijn gedrukt bij de drukker die ook de Linotype PS-proef drukte. In de Amerikaanse versie staat ook dat de proef in de USA is vervaardigd. In de Duitse versie zou niets vermeld zijn over wie de proef gedrukt heeft. Wat staat er in jouw exemplaar?

    Beantwoorden

Plaats een reactie