Vraag & aanbod

Ophalen in: Amsterdam centrum

(Moet worden opgehaald)

Dit item is vergeven.


Martje Oosterkerk
martje92@gmail.com
+31624798457

25 mei 2021

Antiek etspersje

Wie kan ik blij maken met dit antieke etspersje? Ja, hij is roestig en heeft wat liefde nodig, maar hij is zo mooi! Hij was van mijn vader maar die had ook een grote pers en zo bleef dit kleintje alleen achter in de kelder. Deze pers zoekt een nieuw thuis!

Gratis op te halen of voor een lekker flesje witte wijn, in centrum van Amsterdam.

6 gedachten over “Antiek etspersje”

 1. Bedankt voor je reactie. Ik denk toch dat het een etspersje is, ik denk dat ik de metalen plaat die erbij hoort nu ook heb gevonden en het vilt zit er ook bij. Ik hoor het wel van degene die hem op gaat knappen, of hij er mee kan drukken…

  Beantwoorden
 2. Heel charmant. Fijn dat iemand hem gaat opknappen.

  Zelf heb ik een negentiende eeuwse Engelse lederpers. Dat het Engels is, blijkt uit de schroefdraad vd schroeven. Die gaat precies de “verkeerde” kant op, dwz in Nederland koos men voor een draai andersom. Het is een geweldig goede pers, dus ook al is het een leerpers, hij kan toch goed werken. Erg leuk om dat ding voorbij te zien komen.

  Beantwoorden
 3. Martje,
  Kun jij je herinneren dat jouw vader (Ko?) op dit persje iets afdrukte?
  Het lijkt mij eerlijk gezegd niet geschikt om etsen mee te drukken, want de onderplaat loopt niet door, maar stopt voor de onderrol.
  Bij het afdrukken van een ets is het van belang dat de onderplaat – met daarop een etsplaat- tussen de twee walsen door gaat.
  Maar het is wel een sympathiek machientje zo te zien.
  Met vriendelijke groet

  Beantwoorden
  • Hoi Tim, nee ik kan me niet herinneren dat mijn vader, Ko inderdaad, erop afdrukte. Het was er wel altijd als een leuk ding, misschien dat dat ook de enige functie was.. Geen idee, ik was nog zo klein. Ik ben niet in mijn vader’s voetsporen getreden dus ik weet het ook niet zeker, maar iemand wil hem graag en gaat hem opknappen dus dat maakt me blij! Maar nu we het er zo over hebben, volgens mij is dit een houten plank, misschien mist de plaat of vind ik die nog.. Mmm, stof tot nadenken… Bedankt voor je reactie! mvrgr, Martje

Plaats een reactie