Vraag & aanbod

Prijs: € 750

Ophalen in: Evaussinnes

(Moet worden opgehaald)


Nele
neledebal@hotmail.com

27 juni 2022

Antieke degeldrukpers

Typografie drukpers in gietijzer.
Degelpers, met inscriptie “Perfect”, mogelijks fabrikaat Heidsieck
(Raam vermeldt Greenwood & Kritch, maar kan afkomstig zijn van andere pers)
Werkt nog steeds, heeft gedrukt tot in 2014. Oppoetsbeurt nodig voor dit pareltje, rollen reeds gedemonteerd
Staat op pallet (transport via transpallet of Schäffer en rijplaten te voorzien tot in camionette/camion met laadplank)
Aangekocht maar nooit zelf in gebruik genomen.

7 gedachten over “Antieke degeldrukpers”

 1. Houd er rekening mee dat deze pers zich in een haarboxen, in het midden van een gazon. Het is daarom onmogelijk om te passeren met een transpalette en de verkoopster vereist dat de toegankelijkheidsinspanning door de koper wordt gedaan. Dit maakt deze pers veel duurder dan € 750, omdat een kraantruck nodig is om toegang te krijgen tot de haarbox.

  Geen enkele vrachtwagen of zelfs busje kan deze haarboxen benaderen zonder het risico te zijn om de kelder van dit gazon te beschadigen, inclusief een doorgang van afvalwaterzuiveringsbuizen.

  Voor uw informatie heb ik al voor deze pers betaald en tot nu toe heb ik geen terugbetaling ontvangen …

  Beantwoorden
  • Begin februari kwam ik tot een verkoopsakkoord met mijnheer Vigneron, nadat ik hem meermaals alle info heb verschaft en hijzelf 2x de pers én locatie is komen inspecteren. Begin juni heb ik mijnheer opnieuw gecontacteerd-nadat ik ontzettend veel begrip heb getoond voor zijn situatie- met de vraag om de pers te komen ophalen. Mijnheer wilt transportkosten niet op zich nemen en enkel met een camion doorheen de tuin totaan de pers rijden, met alle mogelijke schade aan tuin en ondergrondse install. ten gevolge. Reeds bij eerste contact maakte ik duidelijk dat pers in 2014 via een transpalet/heftruckje vanop de oprit naar de eindplaats werd vervoerd, en er aan dit transport ook wel wat extra onkosten zijn verbonden. Mijnheer Vigneron heeft hier totaal geen begrip voor. Ik heb mijnheer zelfs contactgegevens bezorgd van vakmensen uit de buurt die zulk transport met de gepaste voorzichtigheid kunnen uitvoeren. Mijnheer heeft niet meer gereageerd, waarop ik liet weten dat de pers terug te koop zou worden aangeboden.
   Ik ben nu inderdaad op zoek naar een echte liefhebber, en zal -zoals ik steeds heb trachten te doen- met plezier extra info verschaffen.

  • U werd onmiddellijk correct terugbetaald, nadat uzelf de aankoop hebt geannuleerd. Aangezien ik niet akkoord ging met uw voorwaarden waarop u de pers bij mij wilde komen ophalen ( schade aan tuininrichting etc). Ik heb ontzettend veel begrip en geduld getoond in deze situatie.

 2. Attention cette presse ce trouve dans un endroit inaccessible, dans un box a chevaux au milieu d’un gazon. Il est donc impossible de passer avec un transpalette et la vendeuse exige que l’effort d’accessibilité soit fait par l’acheteur. Ce qui rend cette presse bien plus couteuse que 750€, car un camion grue est nécessaire pour accéder au box a cheveux.

  Aucun camion ou même camionnette ne peut s’approcher de ces box a cheveux sans risquer d’endommager le sous-sol de ce gazon sous lequel il y a un passage de tuyaux d’épuration des eaux usées.

  Pour info, je lui ai déjà payer cette presse et à ce jour, je n’ai reçu aucun remboursement…

  Beantwoorden
  • Je vous ai remboursé correctement dès que vous avez annulé vous-même l’achat.
   Cordialement

 3. Ik neem aan, dat de plaatsnaam, Ëcaussinnes zal zijn, in het franse deel van België.
  (cie c staat wel erg dicht bij de v op het toetsenbord…)

  De pers zal wel op franse of belgische hoogte zijn afgesteld….

  Beantwoorden
  • Beste John,
   Dank voor uw interesse. Klopt, ze staat in Ecaussinnes. We haalden ze in 2014 op in het Antwerpse Kontich. Dat ligt dichterbij Nederland. Ik kan u geen uitsluitsel geven over de hoogte waarop ze werd afgesteld. Ik ben geen expert. Kan ik dit voor u opmeten?
   Vriendelijke groeten

Plaats een reactie