Vraag & aanbod

Prijs: Prijs n.o.t.k.

Ophalen in: Oirschot

(Moet worden opgehaald)


Marc
m.avort9@upcmail.nl

15 maart 2023

Antieke Sigwalt Letterpress

Te koop aangeboden: Sigwalt handdegel, waarschijnlijk een Nonpareil, 3 × 5″.
Spindels van rubberrollen zijn kaal en het grijperstangetje (gripperbar) moet worden vervangen/gerepareerd. Is na een kleine revisie zeer zeker weer in werkende staat te krijgen.
Het degeltje is sinds een jaar of 30 in mijn bezit, destijds zoals ie nu is gekocht.

13 gedachten over “Antieke Sigwalt Letterpress”

 1. “…veel belangrijker is dat het materiaal en/of de machines terecht komen bij die mensen, die er ook werkelijk iets mee gaan doen of er iets aan hebben. ” Aldus Thomas.
  Echt, daar had ik nog niet aan gedacht toen ik het bericht van m’n degel op deze site plaatste. Zónder verkoopprijs om iemand de ruimte te geven om nader tot een overeenkomst te komen. In plaats van ‘de hoogst mogelijke prijzen te vragen…’ Jammer dat je er zo over oordeelt, zeker gezien je eerste reactie, van deze ochtend.

  Beantwoorden
 2. Beste Marc,

  Er is gevraagd naar een waarde…

  Er missen: de rolgeleiders, rollen en drukraam.
  Dat gaat zeker € 250,- á € 350,- kosten en veel moeite…
  Het is een zeer klein afdrukformaat 3×5 te gebruiken voor o.a. visitekaartjes.
  De waarde van het persje in deze staat is: van € 20,- (oud ijzerprijs) tot € 150,- (als decoratie)
  Ik heb er al diverse gehad.

  Beantwoorden
  • Hallo Karel,
   Bedankt voor je input, daar kan ik wél wat mee. Want voor de volledigheid: rolgeleiders heb ik wel, twee sluitstukken van Cornerstone ook. Ik weet nou ongeveer waar ik rekening mee mag houden wat betreft van revisie tot aan verkoopprijs. Ofwel, van decoratiestuk tot werkende pers. ; – )
   Met vriendelijke groeten,
   Marc

 3. @Gerard (en @Thomas).
  Goedemorgen Gerard,
  “stukje 13 in een dozijn antiek” … “getaxeerd door de buurman”… Vergelijk wat je wil, maar kom eens met advíes, ipv af te kraken. Als ik een stuk roest wil verkopen dan zeg ik dat het een stuk roest is. Heb je de site die ik noemde al bekeken? Daar heb ik die prijs vandaan. Da’s geen ebay of marktplaats.
  Om te zeggen dat ik zomaar wat roep vind ik erg gemakkelijk; ik noem niet voor niets de site bij naam en toenaam.
  Stel dat jij of Thomas Gravemaker een advies moeten geven aan Gilion (zie zijn bericht van gisteren) als die een potentiele koper zou zijn, wat zou je Gilion adviseren wat een redelijk bod is op deze degel? Als je geen idee hebt dan hoor ik ook graag waarom je eigenlijk reageert zoals je gedaan hebt; bij de prijs van mijn degel staat nog steeds n.o.t.k. Nader overeen te komen betekent níet $1295,-. (Nota bene vermeld ik erbij dat ie dan drukklaar is, gerefurbished met een startset aan materiaal erbij. Zeg ik dat over die van mij?)
  @Gilion: als je nog geinteresseerd bent: stuur me svp een persoonlijk bericht!
  @Gerard en @Thomas: graag jullie reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Marc

  Beantwoorden
  • Ik had het niet over dit persje toen ik het had over “een stukje 13 in een dozijn antiek”. Ik had het hoegenaamd niet over dit persje. Ik had het over prijzen die weinig zeggen zolang het gevraagde niet verkocht is voor de gevraagde prijs. En dat er overal op internet geschifte prijzen worden gevraagd omdat iemand van zus of zo heeft gehoord dat het veel waard is (de buurman, bijv.) en dat het niet handig is om die bedragen als leidraad te nemen. Dat is alles. Jammer dat het overkwam als afkraken.

 4. @Thomas,
  Goedemorgen Thomas,
  inderdaad, gestoorde ebay prijzen, maar is dat hier ook het geval?
  Je haalt een voorbeeld aan van een pers die in de US $15.000 maar hier in europa 3.000 zou kosten. We hebben het hier over totaal andere bedragen. En over een totaal andere pers(!). Als je een SP 15 proefpers (14×18″ max. velform.) wil vergelijken met een Sigwalt 3×5″ degel: be my guest. Maar de vergelijking loopt spaak.
  Misschien mag ik aan jou vragen wat jij denkt wat ie waard is; als ik me niet vergis adviseer en help jij mensen ook bij de aanschaf en refurbishing van persen?

  Beantwoorden
  • Wat ik altijd een heel goed uitgangspunt vind is niet zozeer welke prijzen er worden gevraagd, maar wat er daadwerkelijk verkocht wordt.

   Op marktplaats zie je ook van alles, mensen die denken dat ze stervensrijk zijn met een of ander stukje 13 in een dozijn antiek dat de buurman voor ze heeft getaxeerd op € 10.000 .

   Prijzen opschrijven kan iedereen, op eBay zijn ze daar sterren in. Maar wordt het ook verkocht? Dat lijkt mij relevanter dan bedragen die ergens op internet rondzwerven als uitgangspunt te nemen.

  • Marc, ik kraak niet af, ik geef alleen een feit door. Al jaren lang worden er in de VS zeer hoge prijzen betaald voor drukpersen, al of niet gereviseerd. Met en zonder rollen. Maar we zijn niet in de VS, maar in Europa. Bovendien is dit een website waar het niet gaat om zo hoog mogelijke prijzen te vragen voor materiaal en machines. Veel belangrijker is dat het materiaal en/of de machines terecht komen bij die mensen, die er ook werkelijk iets mee gaan doen of er iets aan hebben. Als bestuurslid zou ik graag het ‘prijs n.o.t.k’ of ‘bieden’ helemaal niet zien. Ik zou het beter vinden als er gewoon een prijs wordt gegeven.
   Inderdaad reviseer ik al enkele decennia persen, help met het opstarten van hun eigen werkplaatsen en draag ik mijn kennis over.
   Wanneer ik naar dit persje kijk, denk ik maximaal 75,00 €. Zoals Karel al opmerkte, er ontbreekt het vormraam, de spindels voor de rollen en de rollenklosjes. En wanneer ik goed naar de foto’s kijk, zie ik ook het mechanisme niet dat de inktplaat doet roteren tijdens het drukken. Wanneer dat er niet is, is het niet meer waard dan 50,00 €. Het heeft weinig zin om dit als een ‘opknappersje’ aan te bieden. Het is eerder een leuk objekt op de plank in de werkplaats.

 5. Refurbished (dus ‘drukklaar’, inclusief nieuwe inktrubbers) heb ik een vergelijkbare machine op buyletterpress.com zien staan voor $ 1295,–. (inclusief wat materiaal om meteen te beginnen…).
  Hoeveel had jij in gedachten?

  Beantwoorden
  • Ha, dat zijn gestoorde Amerikaanse prijzen waar je naar kijkt! In de VS gaat een Vandercook SP15 voor $ 15.000, hier in Europa hooguit € 3000. Een paar ‘inktrubbers’, dus ‘inktrollen’ kosten misschien 150 €…

Plaats een reactie