Vraag & aanbod

Prijs: € 15

Ophalen in: Antwerpen

(Kan per post worden verstuurd)


Bart
bawey1@gmail.com

24 januari 2024

Boek “200% Cotton”

Het T-shirt is meer dan een goedkoop kledingstuk, het is een draagbare persoonlijke advertentie, waarbij de drager zijn/haar politieke/muzikale/sociale voorkeuren zichtbaar maakt voor de wereld.

Sinds de jaren zestig biedt het T-shirt een forum voor expressie waar anti-oorlogsslogans vermengd worden met vroege klassiekers uit de tegencultuur, zoals ‘Keep on Truckin’, en tie-dye vermengd met het debuut van die winterharde vaste plant, de tournee. T-shirt ? albumhoes graphic op de voorkant, details van de locatie vermeld op de achterkant. Dit boek weerspiegelt de diverse en rijke grafische cultuur die uit het medium is voortgekomen, gezien het gebruik ervan op gebieden als muziek, politiek en mode.

Muziek heeft een duurzame relatie gehad met het T-shirt, dat een bijna net zo duurzaam medium voor muziekgerelateerd grafisch ontwerp is gebleken als de albumhoes. Designbedrijven als Mo Wax, Intro, Stylorouge en Designers Republic hebben uitgebreide backcatalogi van coole T-shirts die niet alleen de geest van een bepaalde band weerspiegelen, maar ook de geest van een bepaalde tijd.

Maar ook de politiek en de haute couture gebruiken het T-shirt als medium om een ​​bepaalde boodschap uit te drukken. Katherine Hamnett gebruikte op beroemde wijze T-shirts om zich te verzetten tegen Pershing-raketten, terwijl Greenpeace, Amnesty International en soortgelijke organisaties hun doelen benadrukken door middel van T-shirtafbeeldingen.

Modeontwerpers als Stella McCartney en Savage gebruiken gedenkwaardige graphics op T-shirts als integraal onderdeel van hun assortiment, terwijl T-shirts ook een kernonderdeel vormen van de business van surf- en skateboardbedrijven als Mambo en Fuct. Maar ook grafische ontwerpers zoals Tom Hingston en Product 250 breiden zich uit met het maken van ontwerpen specifiek voor T-shirts.

Verzendkosten: BE € 5,60, NL € 9,60

1 gedachte over “Boek “200% Cotton””

Plaats een reactie