Vraag & aanbod

Prijs: € 80

Ophalen in: Antwerpen

(Kan per post worden verstuurd)


Bart
bawey1@gmail.com

26 januari 2024

Boek “Street fonts”

Street Fonts viert letterlijk de schoonheid van graffiti schrijven. Het boek is samengesteld door auteur Claudia Walde, die 154 creatieve schrijvers van over de hele wereld heeft ingeschakeld om hun werkstijl te alfabetiseren in hun eigen individuele interpretaties van het Latijnse alfabet. Het boek is een visueel feest van typografie, dat de lezer inspireert om een ​​reeks pennen ter hand te nemen om zijn of haar eigen versie van hun ideale alfabet te creëren. Street Fonts behandelt verschillende typografische stijlen, variërend van klassieke ouderwetse graffiti-lettervormen tot moderne lettertypeontwerpen, waarbij het generieke Times New Roman-lettertype waarmee we hebben leren genoegen nemen, achterwege blijft. Onze wereld zou een betere plek zijn als we deze publicatie zouden gebruiken en de herziene en kleurrijke alfabetletters in dit boek zouden gebruiken om met elkaar te communiceren. Walde benadrukt het feit dat schrijven een uitdrukking is van persoonlijkheid en door de bijdragende visie van kunstenaars op hun ideale Latijnse alfabet, kunnen we het alfabet in zijn geheel waarderen als een nieuwe vorm van kunstwerk.
Een must read voor iedereen, want je zult nooit meer op dezelfde manier naar het alfabet kijken. Bijdragende artiesten zijn onder meer 123 Klan (Canada), Faith47 (Zuid-Afrika), Inkie (VK) en Hera (Duitsland) en vele anderen!

Claudia Walde (MadC) heeft ruim twee jaar besteed aan het verzamelen van alfabetten van 154 kunstenaars uit 30 landen. Alle kunstenaars in het boek hebben wortels in graffiti. Sommige zijn wereldberoemd, zoals 123 Klan, Faith47, Hera en nog veel meer. Elke kunstenaar kreeg dezelfde opdracht: alle 26 letters van het Latijnse alfabet ontwerpen binnen de grenzen van één enkele pagina van het boek. Hoe ze dit benaderden en de media selecteerden waarmee ze hun ideeën konden uiten, was geheel aan hen.

Verzendkosten: BE € 5,60, NL € 9,60

Plaats een reactie