Vraag & aanbod

Vince Trommel
trommelart@gmail.com

16 mei 2024

Compleet maken van 2 kasten

Een tijd terug heb ik een mooie Univers Romein 10 pt en een halfvette Garamont corps 6 pt aangeschaft. Nu was het een blinde gok die gezien de prijs heel aantrekkelijk was. Echter bleek in beide gevallen dat een redelijk deel van de letters ontbraken. Niet in de zin dat er van bepaalde letters weinig zijn maar gewoon helemaal afwezig waardoor ik er geen tekst mee kan zetten.

Heeft iemand toevallig (een van) deze twee fonts liggen en zou je deze dan ook willen verkopen? Of anders misschien tips waar ik ze nog zou kunnen laten gieten? Ik heb stichting lettergieten al proberen te benaderen maar kreeg nog geen antwoord.

Het zou tof zijn wanneer ik deze kasten goed gevuld kon krijgen zodat ik er mooie boekjes kan gaan drukken.

Alvast bedankt voor alle hulp en tips!

1 gedachte over “Compleet maken van 2 kasten”

  1. Je hebt er nu weinig aan, maar controleer altijd de hoeveelheid, de conditie, compleet en letterhoogte. Als je een aanvulling krijgt op een kast hoe is de conditie. Is de eerder genoemde letter erg afgereden (oud) en is de aanvulling redelijk nieuw zijn er toch problemen. In de druk zie je altijd verschillen. de oude letters lijkt in afdruk vetter dan de relatief nieuwe en hoe zit het met de letterlijn. Letters kunne gaan dansen.
    Zeker als je een redelijke hoeveelheid wilt zetten (heb je zeker genoeg)
    Heel jammer, maar iemand die een kast verkoopt zonder een volledig alfabet is niet netjes. Zelfs voor het zetten van een regeltje moet de kast compleet zijn. Wil je een pagina zetten van redelijke omvang moet de kast toch goed gevuld zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie