Vraag & aanbod

Prijs: € 3000

Ophalen in: Brussels (Belgium)

(Moet worden opgehaald)


Julien
julien.bertiaux@gmail.com

29 augustus 2020

Digitale drukpers te koop

• Digitale drukpers te koop / Digital press to sell
– OKI PRO 9431
– 4 kleuren / 4 colors
– A3+
– Pick up in Brussel/s (BE)

€ 3.000 excl. BTW

6 gedachten over “Digitale drukpers te koop”

 1. Excuus,

  Ik zal de verkoper nu wel voor de schenen schoppen, maar dit een digitale drukpers noemen is echt kolder. En het ook nog met offset vergelijken gaat me echt te ver.
  Ik druk met o.a. een Heidelberg printmaster en verwerk geregeld Indigo kwaliteit digitaal drukwerk. En zelfs een indigo is geen offset kwaliteit.

  Ik heb in het verleden wel eens een xante ilumina gehad wat in basis een Oki is en deze stond bekend om o.a. zijn registratie problemen.

  Deze bewering hoort hier niet thuis.

  Beantwoorden
  • Dag Robert,

   Het ligt er maar aan wat de eisen zijn die je aan je drukwerk stelt, en de prijs die je wil betalen. Zelf heb ik al jaren een Xanté Ilumina, inderdaad een afgeleide van de Oki. Je moet natuurlijk ook wel leren hoe de printer te bedienen en weten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Ik gebruik hem voor al die kleine klusjes op zeer afwijkende materialen, dun en dik papier tot 500 gr en zelfs polyester. Het max formaat is 32×120 cm, en de minimum oplage één. Registerproblemen ontstaan doorgaans door niet goed onderhoud.
   100 visitekaartjes, 10 op een velletje A4, 20 posters A4 en 10 A3 van het zelfde ontwerp, 50 programmaboekjes en 25 uitnodigingskaarten. 10 menukaarten dubbelzijdig op waterbestendig en afwasbaar polyester 350 grams. Klaar terwijl u wacht bij wijze van spreken, en dan ook nog voor kosten die minder zijn dan de opstartkosten van een offsetpers.
   Natuurlijk, spotcolor kan niet want alles is CMYK. En met het goede aanstuurprogramma is veel in te stellen. Ik blijf erbij dat een dergelijke printer voor heel veel “drukwerkjes” een goede oplossing biedt, en zeker beter dan die andere mogelijkheid, de kopieermachine. En kijk eens naar de aanschafprijs en de operationele kosten!

  • Ik ben blij Henk dat je bewering van offset kwaliteit degradeert naar “tis maar net wat je eisen zijn” Want dat is precies waar je deze zogenaamde toverdozen in kan schalen. Je heb een verkoop verhaal nodig om dit soort printers aan de man te brengen. Het welbekende en vergruisde Spierings verkocht dit soort machines vroeger waarbij er meldingen binnen kwamen van o.a. slechte registratie van kleuren en dat had niks te maken met onderhoud beste Henk maar alles met een ontwerpfout. Bij dik karton zit er namelijk een knop op die de toner stand verhoogde en er voor zorgde dat de kleuren niet meer paste. ( ik kan nog wel even doorgaan over deze miskoop)

   Mijn Punt Henk… Deze machine heeft niks met drukwerk te maken. Dit is een overgeprijsde hobby printer maar door er een verkoop verhaal aan te koppelen krijgt deze ineens de digital drukpers status.

   Drukwerk komt van een pers. Printwerk komt van een printer.
   Een pers is veelzijdig en robuust en een printer is beperkt en hoort een gratis monteur bij.
   Een pers is tegenwoordig bijna gratis en een printer nog steeds overprijst
   Voor wie drukwerk wil maken.. koop een pers , een stuk goedkoper en een stuk leuker.

 2. Bedankt Henk voor deze informatie, ik had hier geen idee van. De machine zier er voor mij als een grote printer. Ook omdat op het label ‘imprimante’ staat…

  Beantwoorden
  • Dag Thomas,
   Mag ik even voor mijn beurt praten? Zeker, dit een printer maar geen gewone. Kijk eens even op internet naar de specificaties van deze Oki Pro 9431. Natuurlijk, het is geen klassieke drukpers, maar de prestaties zijn op niveau en zeker vergelijkbaar met offset.
   Kan zwaar papier verwerken, tot formaat SRA3. Ook geschikt voor niet al te grote oplagen. Vandaar dat dit soort printers wel een digitale drukpers worden genoemd.

   Mocht je aankoop overwegen, deze apparaten kosten nieuw 6000 tot 7000 euro.
   Je tilt hem ook niet zomaar op, het gewicht is rond de 100 kg.

Plaats een reactie