Vraag & aanbod

Atelier Mauritsfort
Contactpersoon: Roeland van der Kley
dutchark07@zeelandnet.nl
0115851483

29 mei 2022

Echt zwart op wit printen

Wat is de beste printer voor het printen van afbeeldingen op transparante folie voor het belichten van een cliché plaat?
Het zwart moet echt gitzwart zijn in één drukgang.

7 gedachten over “Echt zwart op wit printen”

 1. Ik gebruik voor het maken van transparante films een Epson Workforce. Ik sta op het punt mijn huidige printer te vervangen omdat hij soms vastloopt maar ben er zo tevreden over dat ik toch weer voor een Epson ga. Ik gebruik de transparanten voor het maken van zeefdrukken. ook handig is het als je in je software goed zwart kiest. (ik werk met Photoshop en Illustrator)

  Beantwoorden
  • Ik heb begrepen dat een Epson Workforce een inkjet printer is. Voor het printen op transparante folie voor belichting in de cliché machine werd mij een laser printer geadviseerd. Ik heb geen idee of dat ook echt nodig is. Als dat ook kan met een inkjet printer wordt het voor mij al iets eenvoudiger om een geschikte printer te vinden.

 2. Het is mijn bedoeling om een nieuwe printer aan te schaffen. Ik heb geen idee welk type printer en welk merk ik zou moeten kiezen. Uit de verkoop informatie wordt ik niet veel wijzer. Het is nu een hoop geknoei met ‘Density toner’ van Kruse om het echt goed zwart te krijgen. Ik hoop een printer te vinden die het in één keer goed doet. Anders, inderdaad, naar SK drukkerij. Maar ook dat vind ik gedoe. Ik wil het straks het liefst helemaal in eigen atelier alles kunnen afwerken.

  Beantwoorden
  • Ik had een gewoon hp laserprinter spotgoedkoop eigenlijk .. weet type nummer niet meer .. printen op kalk of polyester vellen .. daarna met een spuitbus even overspuiten … haardroger en klaar .. de toner word hiermee mooi verdeeld en echt goede resultaten . … danny.deflo@telenet.be

 3. Ik bereikte goede resultaten met een gereviseerde HP laser printer. Film en zwartmaker kocht ik bij Druma. De inkt cartridges waren originele HP cartridges, de zogenaamde nagevulde gaven minder goed resultaat.
  Uiteindelijk ben ik toch overgestapt naar echte film, die ik liet uitdraaien bij Drukkerij SK. Daar kan niets tegen op.

  Beantwoorden

Plaats een reactie