Vraag & aanbod

Ruisenstein
Contactpersoon: Douwe de Kok
Douwedekok@gmail.com
0683593505

24 april 2022

Ets laten maken

Graag zou ik willen weten of het mogelijk is om een ets te laten maken van de Oudegracht in Utrecht. Wij geven dit altijd als cadeau als een huisgenoot gaat verhuizen, maar onze oude etsfabrikant is niet meer werkzaam. Het betreft een ets van ongeveer 70 × 50 cm (de exacte afmeting kan ik nog navragen)

De oude ets heb ik bijgevoegd. Hij hoeft niet exact nagemaakt te worden, aangezien de oude ets iets te ver naar links is (ons huis staat er niet op, wij wonen boven de Brandy Melville, het pand naast de sidestep). Ook hiervan heb ik een foto bijgevoegd.

Mocht dit mogelijk zijn, dan zou ik graag willen weten hoeveel het kost om de ets te laten maken en hoeveel het kost per druk, met mogelijk een lijst inbegrepen.

Bovendien zou ik graag een klein aantal werken willen zien, zodat ik een idee krijg over de kwaliteit van de etsen. Wij benaderen namelijk nog een paar andere partijen en zullen uiteindelijk de beste prijs/kwaliteit verhouden qua werk uitkiezen.

Alvast bedankt voor uw tijd en moeite en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen.

4 gedachten over “Ets laten maken”

 1. De ets zonder passe partout zou 60 x 50 moeten worden. De oude etsplaat is niet meer beschikbaar. We wensen een oplage van 5, maar dit zal elke 3 jaar zijn, dus als 1 grotere oplage handiger is, dan is dat ook mogelijk. Er is geen voorkeur voor papiersoort, omdat ik geen kennis heb over de soorten en welke kwaliteiten bepaalde soorten hebben. Advies hierover wordt geapprecieerd.

  Beantwoorden
 2. Zijn de plaatafmetingen 50 x 70, of is dit het formaat van het passepartout?
  Is de oorspronkelijke etsplaat nog beschikbaar?
  En welke oplage is gewenst?
  Hebben jullie voorkeur voor een papiersoort?
  Aanvulling van bovenstaande gegevens kan helpen een beeld te krijgen van wat jullie wensen zijn.
  Voor de duidelijkheid: ik ga de prent niet tekenen, er zijn collega’s die dit heel goed doen en meer thuis zijn in huizen en stadsgezichten. Ik zou Wim van der Meij uit Zutphen eens polsen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie