Vraag & aanbod

Carlijn Bakker
cornelia.willemke@gmail.com

18 juni 2022

Gezocht: Leren banden met vaste rug voor opleiding Boekrestauratie

Komend september start ik aan de Vervolgopleiding Boekrestauratie- en conservering in de praktijk. Hiervoor ben ik opzoek naar leren banden met een vaste rug. Voor een omschrijving van wat een vaste rug precies is kunt u de foto’s raadplegen. Heeft u nog boeken op zolder liggen? Die u wilt doneren of voor een vriendelijk prijsje wil verkopen? Ik hou mij aanbevolen.

Elke schade (behalve schimmel) is welkom, zowel aan het boekblok als aan de band. Denk: Gescheurde of gedeeltelijk ontbrekende bladzijden, naaigaren gebroken, losse katernen, schutblad-constructie kapot, gehele naaiconstructie stuk, rug ontbreekt (geheel of gedeeltelijk, los, half vast), plat-kernen los, hoeken plat-kernen gebutst, bindingen gebroken, etc.

Hartelijk bedankt.

4 gedachten over “Gezocht: Leren banden met vaste rug voor opleiding Boekrestauratie”

 1. Ik heb bij mijn opleiding boekruggen, gebruik gemaakt van houten blokken met de dikte van een boek, en zelfde ronding, met papier-tape kraftpapier over het blok spannen, hierop de ribben, en het leder, zeker een aanrader voor een beginner, later kunt ge voor een duur boek terug overgaan naar de dummy ruggen om het resultaat te zien;

  Beantwoorden
  • Beste Johan,

   Bedankt voor het goede advies. Alle tips zijn inderdaad welkom voor deze beginneling.

   Met vriendelijke groet,

   Carlijn Bakker.

 2. Beste Carlijn,
  Ik heb in de bibliotheek van de stichting Alberts’ Historie een 50 tal boeken tussen 1600 en 1920, waarvan een aantal gerestaureerd zouden moeten. Het betreft vooral religieuze uitgaven op kleiner formaat.
  Alles moet in overleg gebeuren, want er zitten boeken tussen gedrukt en uitgegeven door mijn overgrootvaders.
  Vooral boeken met een binding met ons verleden en historische uitgaven kan ik u niet schenken.

  Beantwoorden
  • Beste Jan,

   Bedankt voor uw reactie. Ik zal contact met u opnemen via de e-mail.

   Met vriendelijk groet,

   Carlijn Bakker.

Plaats een reactie