Vraag & aanbod

coupee collage collective
Contactpersoon: Bram Antheunis
bram.antheunis@gmail.com
0474265876

8 december 2022

Gezocht: overschotten typografisch materiaal

Coupee Collage Collective (www.coupee.org) is een platform voor hedendaagse collagekunst in België en daarbuiten. We organiseren regelmatig projecten, exposities, workshops en lezingen om collagekunst in het algemeen en jonge beloftevolle kunstenaars in het bijzonder in de kijk te zetten.

Voor een nieuw project werken we samen met het Memento woord festival in Kortrijk. In de marge daarvan willen we een uniek magazine uitbrengen, helemaal in de lijn van collages, waarbij letterkunst en typografie centraal staan. Geen nieuw geprint en gekopieerd boek, maar een soort van een kijk-, exploratie- en voelboek, bestaand uit enkel origineel materiaal, dat gebundeld/ingebonden wordt. Hiervoor zijn we enerzijds op zoek naar allerlei diverse soorten papier (vloeipapier, doordrukpapier, …) om hierin te verwerken, en anderzijds naar alles wat gelinkt is aan typografie : proefdrukken, affiches met grote letters, prints, stempels, letterpress en diepdruk overschotten, enz enz.

Mochten jullie hier willen aan meewerken en materiaal liggen hebben dat weg mag, of jullie zin hebben om rond een bepaalde techniek typografisch materiaal aan te maken, dan hoor ik het graag. Op deze manier krijgen er weer tal van kunstenaars de mogelijkheid om met mooi typografisch materiaal aan de slag te gaan.

Grote dank alvast,

Bram ANtheunis
Coupee Collage Collective

2 gedachten over “Gezocht: overschotten typografisch materiaal”

    • Dag Marieke, dank je wel voor je reactie. En wat een geweldige collectie aan instagram fotootjes van letters en woorden! We zijn op zoek naar voornamelijk iets groter drukwerk (a4 of groter), dat we mogen gebruiken om effectief mee aan de slag te gaan. Ik ben niet zeker of je ook dergelijke zaken ter beschikking hebt? Indien wel, dan heel graag 🙂 nogmaals dank ! Bram

Plaats een reactie