Vraag & aanbod

Nederlands Steendrukmuseum
Contactpersoon: Lowies Giesen
info@steendrukmuseum.nl
0402049841

11 juni 2024

Gezocht: vrijwilligers voor de grafische werkplaats van het steendrukmuseum in Valkenswaard

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard wordt draaiend gehouden door een groep enthousiaste en loyale vrijwilligers. Heb je affiniteit met de museale of grafische wereld, en wil je je graag op vrijwillige basis inzetten voor het Nederlands Steendrukmuseum? Misschien is onderstaande vrijwilligersfunctie dan iets voor jou!

Ben jij een creatieve maker, die ons ook een handje wil helpen?
Het museumatelier Senefelder is een onderdeel van het Nederlands Steendrukmuseum. Het atelier is een ambachtelijke werkplaats waar de techniek van het steendrukken wordt beoefend.

Goed nieuws! Op dit moment zijn er weer enkele plekken vrij voor vrijwilligers in het atelier.
Werken als vrijwilliger in het atelier is bijzonder leuk: je mag namelijk gewoon maken wat je zelf wilt, en als er bezoekers binnenlopen vertel je hen waar je mee bezig bent of geef je een drukdemonstratie.

Wat is je achtergrond? Wellicht ben je werkzaam geweest in de grafische wereld en vind je het leuk om je ervaringen te delen met onze bezoekers. Ook kunstenaars die met de steendruktechniek werken (of willen gaan werken) zijn van harte welkom.
Het is gebruikelijk dat onze ateliervrijwilligers één dagdeel per week werken, maar een andere frequentie is ook mogelijk: de vrijwilliger is bij ons koning!

Op dit moment gaat onze voorkeur uit naar de dinsdagmiddag, woensdagmiddag, of een aantal middagen per maand in het weekend. Uiteraard zorgen wij voor een inwerkperiode.
Enthousiast team Bij het Nederlands Steendrukmuseum kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Naast een klein team van vaste medewerkers is er een betrokken en loyaal team vrijwillige medewerkers. Dankzij hen kunnen wij onze bezoekers de informatie geven waar ze naar op zoek zijn en de beleving bieden die ze verdienen.

Wat krijg je er voor terug?
– Je mag kosteloos werken in een goed uitgeruste grafische werkplaats
– een reiskostenvergoeding
– korting op artikelen uit de museumwinkel
– regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en -uitjes
– … en bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

We nodigen nadrukkelijk iedereen uit om te reageren! Maar ben je woonachtig in de buurt van Valkenswaard is dat helemaal geweldig.

Nieuwsgierig geworden?
Nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Aarzel dan niet en neem snel (vrijblijvend) contact op met operationeel manager Lowies Giesen-Verbiest via tel. 040 204 98 41 of e-mail info@steendrukmuseum.nl

Plaats een reactie