Vraag & aanbod

Ophalen in: Zaandam

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)


The Papermakers
Contactpersoon: Aline Mannes
aline_mannes@icloud.com
0628753741

7 november 2022

Handgeschept papier

Handgeschept papier en enveloppen in 22 verschillende kleuren of gemarmerd te bestellen. Geschikt voor digitale print, letterpers en foliedruk. Beschikbaar in 200 en 300 grams en in 10 verschillende maten.

Het papier wordt gemaakt van gerecycled katoen en vlas in onze studio in Zaandam. Het papier is gekleurd met natuurlijke kalken en okers, geen toegevoegde chemicaliën.

Kijk voor meer informatie op de website www.thepapermakers.nl of volg ons op instagram @the.papermakers. Hier delen we vaak hoe we het papier maken.

U kunt ook via de website contact met mij opnemen om een sample aan te vragen.

4 gedachten over “Handgeschept papier”

 1. dank voor je toelichting, ik vermoed dat je dan een zetmeel houdend materiaal gebruikt… Of gelatinehoudend, maar dat is dierlijk, dus niet “vega”.

  wel een kleine tip: als het eetbaar is, dan lusten schimmels, bacteriën en insecten het ook.
  Hier kun je een pdf lezen van een onderzoek over verlijmingen (sizing) en (o.a.) de weerbaarheid van papier tegen schimmels, bacteriën en insecten, misschien handig / interessant:

  https://cool.culturalheritage.org/coolaic/sg/bpg/pcc/17_sizing-resizing.pdf

  Hoe reguleer je de zuurgraad als ik vragen mag? Met calciumcarbonaat?

  Beantwoorden
  • Beste Gerard,

   Hartelijk dank voor je reactie. Gelukkig hebben we met mijn natuurlijke seizing geen last van schimmels, bacteriën en insecten, dat zou zonde zijn van ale mooie kunstwerken en kaarten die ermee gemaakt worden! Dank voor het doorsturen van de informatie, heel interessant.

   Ik wil liever verder niet ingaan op het recept van mijn papier. Ik heb er een jaar over gedaan om het recept te perfectioneren. Iedere avond in de weer zijn naast toen nog mijn fulltime baan. Dat was echt bikkelen (en eerlijk gezegd heb ik soms ook het hele boeltje wel uit het raam willen gooien) maar nu maak ik fulltime papier en ben ik er heel blij mee. Vandaar dat ik er nogal beschermend over ben.

   Groet,
   Aline

 2. Ik zag op je site dat je ook papier aanbiedt voor bijv. kalligrafie en aquarel. Daarnaast zeg je dat er geen chemicaliën zijn toegevoegd, enkel eventuele kleurstoffen. Dat betekent volgens mij dat het water-leaf papier is (unsized) dat je maakt, en dat is niet geschikt voor bijvoorbeeld laag viscose materialen als schrijfinkt en aquarelverf omdat dit direct uitloopt en vervloeit. Ik vroeg mij dus af hoe het papier dan toch wel geschikt zou zijn voor schrijfinkt e.d.

  groet,
  Gerard

  Beantwoorden
  • Hallo Gerard,

   Dank voor je reactie. Ik heb na heel lang zoeken, en met de hulp van een vriend die scheikunde studeert toch een natuurlijk (Vega) middel kunnen vinden. Het heeft heel erg lang geduurd en ik heb er heel veel voor moeten experimenteren dus ik geef liever niet prijs wat het is, maar ik koop het gewoon in de supermarkt en het is eetbaar.

   Als je het leuk vind om een sample te ontvangen hoor ik het graag!

   groet,
   Aline

Plaats een reactie