Vraag & aanbod

Marleen
Info@traktatiepret.nl

27 juni 2023

Informatie gevraagd :)

Ik heb een vraag. Ik maak presentjes hiervoor gebruik ik een laserprinter. Nu wil ik graag op dikker karton gaan printen. Hiervoor ben ik op zoek naar een papierleverancier die papiersoorten als old mill verkoopt en een printer die niet al te groot is in verband met de ruimte en die karton tot minimaal 500 gram kan printen/drukken. Nu heb ik geen grafische achtergrond en ben al aan het zoeken op internet maar kom niet verder. Iemand tips en adviezen of iemand die wellicht een printer aanbied?

U zou mij enorm helpen. Alvast bedankt.

16 gedachten over “Informatie gevraagd :)”

  • Ja dat kan maar als ik ze door de degel wil doen moeten ze over de gehele oppervlakte verlijmd zijn. Klevende folie is dan te duur en verlijmen net te tijdrovend 🙂
   Bedankt voor uw reactie.
   Met vriendelijke groet Marleen

 1. Printen op karton, dat wil ik ook al jaren… Het beste alternatief is wat VrijFormaat beschrijft: printen op dun materiaal en dat verlijmen op dikker karton met boekbinderslijm. Door het vocht is er wel veel kans op kromtrekken, dus goed en lang klemmen, of misschien aan beide kanten? Lijmspray is makkelijker maar minder bestendig.

  Beantwoorden
  • Dat is inderdaad een oplossing alleen wel een tijdrovende ook gezien de lage prijzen die mijn artikelen hebben (wegwerp doosjes voor feestjes) Daarnaast ben ik bang dat als ik ze stans op de heidelberg dat dit er niet mooier op wordt. Maar ik kan het zeker proberen.
   Bedankt voor uw reactie.
   Met vriendelijke groet Marleen

 2. Het mag duidelijk zijn.
  Laserprinten wil zeggen versmelten van de m.b.v. lasertechniek en electrostatica aangebrachte toner, voor heel dikke materialen is dit zeer moeilijk.
  Met behulp van inkjet-technieken bestaan andere fixeer-methoden en instelbare dikten van de te printen materialen, daarom biedt deze techniek de belangrijkste digitale oplossingen.

  Beantwoorden
  • ja precies ik denk inderdaad dat ik voor de digitale oplossing moet gaan. Dan alleen nog op zoek naar een niet al te grote machine.
   Bedankt voor uw reactie.
   Met vriendelijke groet Marleen

  • Dat begint al een beetje te lijken op wat ik zoek. Bedankt voor uw reactie 🙂
   Met vriendelijke groet Marleen

 3. Je zou eens kunnen vragen bij Repro’s Digitaal Servicecentrum, Tussen de Bogen 53 in Amsterdam. Daar hebben ze een grote printtafel staan waar ook dikke materialen op gedrukt kunnen worden, bv. 18 mm hout of dikke kunststof panelen. Misschiend at ze iets meer kunnen vertellen…

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de tip misschien kan ik daar ook eens binnen lopen.
   Met vriendelijke groet Marleen

 4. ik betwijfel of je een printer kunt vinden die tot 500 grams karton kan printen. De meeste printers kunnen max 250 grams en volgens mij is 350 of 400 echt wel de limiet… en daarvoor moet je vrees ik al naar een digitale pers ipv een gewoon laserprintertje.
  Ik vrees dat je zult gaan moeten zeefdrukken of verlijmen (2x 250 is ook 500). Maar misschien weet iemand anders wel een oplossing.

  Beantwoorden
  • Daar zat ik ook al aan te denken maar die digitale persen zijn zo groot en aangezien ik niet al teveel ruimte meer heb zou het ook nog een beetje klein formaat moeten zijn. Die ik tegenkom zijn allemaal wel heel groot. Bedankt voor uw reactie.
   Met vriendelijke groet Marleen

 5. Ben in bezit van een laserprinter: rank xerox 230. Bevalt goed.
  Volgens de gebruiksaanwijzing kun je er diverse papierdiktes handmatig invoeren.
  Papier, dik papier, karton.
  Heb zelf 270 grams etspapier ingevoerd en dat ging goed, maar geen dikker karton geprobeerd.
  Is een kleurenprinter en kocht hem niet bij xerox ( toen nog niet leverbaar) maar bij een inktcartridge leverancier: 123.
  Het aardige is dat je hiermee ook gewoon vanaf je telefoon kunt printen, via wifi.
  Hier de info: https://www.xerox.nl/nl-nl/kantoor/printers/xerox-c230-printer

  Beantwoorden
  • Goedenavond Tim, bedankt voor de informatie. ik ga eens kijken voor deze printer 🙂
   met vriendelijke groet Marleen

Plaats een reactie