Vraag & aanbod

Jan Dijkstra
Contactpersoon: Jan Dijkstra
dijkstraj@hotmail.com

24 augustus 2023

Kent iemand de maker van deze ets?

Vandaag op de curiosa markt een ets gekocht. Kent iemand de maker? De naam van de maker is lastig leesbaar. De titel is Dubbelkwartet (in het Fries), de voornaam is Tsjits. Niet te koop, komt aan de muur.

5 gedachten over “Kent iemand de maker van deze ets?”

 1. https://fy.wikipedia.org/wiki/Tsjits_Peanstra

  Tsjits Peanstra, skûlnamme fan Tsjits Jonkman-Nauta, (Grou, 6 novimber 1924 – Drachten, 28 febrewaris 2014) wie in Frysk dichteresse. Njonken dichtsjen hat Tsjits Peanstra har ek noch op oare keunstsinnige wizen utere: se skildere, etste, makke akwarellen en boetsearre. Peanstra hat fjouwer kear de Rely Jorritsmapriis wûn.

  Beantwoorden
  • Ik ben het fries niet machtig maar het lijkt mij niet zo moeilijk om te ontcijferen -ont’woord’en- wat er staat…Ik dacht al dat ‘njonken’ naast betekent.

   Eénmaal creatief googlen leverde vervolgens deze ‘oerset’ (overzet) site op https://www.oersethelp.nl/index.php, met het volgende resultaat:

   Tsjits Peanstra, schuilnaam van Tsjits Jonkman-Nauta, (Grouw, 6 november 1924 – Drachten, 28 februari 2014) was een Fries dichteres. Naast dichten heeft Tsjits Peanstra hun ook nog op andere kunstzinnige wijzen utere: ze geschilderd, etste, gemaakt akwarellen en boetsearre. Peanstra heeft vier keer de Rely Jorritsmapriis won.

   Zoals de site zegt: blijft in ontwikkeling.
   …har ek…utere betekent denk ik “heeft T P zich ook nog … geuit”.

   mvg

Plaats een reactie