Vraag & aanbod

J. Hersbach
hersbachloon@gmail.com

29 juni 2022

Letterstaafje / onze Vader

Mijn vader was letterzetter bij drukkerij Roelants in Schiedam. Ik heb ooit (ws 1965?) een 12 punt letterstaafje van hem gekregen waar het Onze vader op stond. en ben dat helaas verloren. Heeft iemand zo`n staafje te koop of weet waar dat misschien nog te krijgen is?

Het staafje dat ik zoek is 12 punts. Er staan geen letters aan de zijkant (zoals bij de 10 punts) maar het is glad aan de zijkant, met een kleine inkeping. Op de kop staat een rondje en daarin staat het onze Vader.

5 gedachten over “Letterstaafje / onze Vader”

 1. Toch grappig.
  De vraagsteller kwam bij de Grafische Werkplaats en Historische Drukkerij op het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord op bezoek en wij hebben dat staafje.
  Adres gegeven (gisteren) van deze site en zie…….Geweldig!

  Beantwoorden
  • Ik was gisteren in het museum en probeer het staafje te vinden. Dat is nog niet gelukt, maar er wordt wel gereageerd met 10 punts staafjes. Hebben jullie meer gegevens van het 12 punts staafje, of is mijn tekst hierover compleet? (gladde zijkant, tekst in rond kopje)

  • Dat werd niet gegroten, maar gegraveerd bij Tetterode, toen nog op de Bilderdijkstraat. Om ” overslaan” te voorkomen,gebeurde dat graveren ‘s nachts. Dan reed er geen tram die de slappe grond ( en gebouwen ) licht deed trillen.

Plaats een reactie