Vraag & aanbod

Herman Van den Brande
perre.hvdb@gmail.com

20 juni 2022

Lettertype

Nog eentje, kent iemand dit lettertype, What the font en Font finder geven resultaten die zelfs nog niet in de buurt komen.

5 gedachten over “Lettertype”

 1. Dag Henk,
  x aantal jaren geleden heb je me geholpen met een lettertype waarvan ik op zoek was naar de naam : Temple script dus. Nu heb ik zojuist de beide corpsen vergeleken: cijfers allemaal exact het zelfde alleen de 7 geen dwarsstreep. Onderkast allemaal exact het zelfde alleen de z geen dwarsstreep en zeer opmerkelijk de d totaal anders. Vraag me af of ze wel tot het corps behoord, gezien de overeenkomst van alle andere letters.
  Groeten,
  Herman

  Beantwoorden
 2. Op grond van de krul aan de V en de W vallen heel veel letters af. Op basis van typografisch verwantschap vertoont Temple Script bijzonder veel overeenkomsten. Het lijk wel of de T gespiegeld is.

  Beantwoorden
  • Kijk eens naar deze letterproef op internet: https://www.flickr.com/photos/36844288@N00/4960846913/ Helaas kan ik ik hier geen afbeelding bijsluiten.
   Lijkt inderdaad heel veel op de Temple Script van Monotype. Merkwaardig is dat de zetter de kapitale T vervangen heeft door een kapitale I: Iemple Script dus …
   De horizontale strepen in de J, X en Z ontbreken. Dus misschien is dit een variant door een Duitse gieterij.

 3. Deze staat helaas ook niet in The Encyclopaedia of Type Faces van 1962..

  Beantwoorden

Plaats een reactie